Actie tegen Zwolse huisjesmelkers

Zwolle – ROOD, de jongerenorganisatie van de SP gaat komende maandag weer de buurten in om bij studentenhuizen misstanden aan te kaarten. De Zwolse afdeling van ROOD doet dit in het kader van de ‘huisjesmelker van het jaar-verkiezing’. Studenten en starters worden aangemoedigd hun huisbazen aan te melden als ze onrechtvaardig behandeld worden.

Het landelijke tekort van 30.000 studentenkamers zorgt dat verhuurders relatief veel macht hebben ten opzichte van huurders: deze zijn immers gemakkelijk weer te vervangen als ze klagen. In het verleden heeft ROOD in Zwolle al verschillende gevallen van nalatig onderhoud, te hoge huur en andere vormen van gesjoemel binnengekregen. Komende maandag gaat ROOD weer bij studentenhuizen langs om studenten te vragen naar hun ervaringen.

ROOD-woordvoerder Johnny Brocx: “Ik schrik nog steeds van de zaken die we tegenkomen. Plafonds die op instorten staan, hoge huren, huisbazen die huurders intimideren, het komt allemaal voor in Zwolle. Alleen door zaken openlijk te benoemen kunnen we dit soort misstanden bestrijden.”

ROOD zal de campagne afsluiten met een officiële verkiezing van de huisjesmelker van het jaar, waarbij de winnaar en diens huurbeleid uitgebreid ‘in het zonnetje’ wordt gezet. Brocx: “Duistere huurpraktijken moeten aan het licht worden gebracht. Ook moet er iets gebeuren aan het woningentekort in Zwolle. Daarvoor hebben wij deze actie.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Actie tegen Zwolse huisjesmelkers”

  1. kerkdijk! Keihard nomineren! 2,5 jaar bij hem gehuurd. Heel veel ruzie mee gehad. Geen onderhoud, geen brandveiligheid. Ging je kamer in als je niet thuis was. Vraagt per was die je draait 1 euro (automaat)
    Z’n zoon is net zo. Typische huisjesmelkers! Aanpakken die handel!

  2. Ken er zelf ook nog. ESHUIS. alleen jammer genoeg is hij paar jaar terug met pensioen gegaan.
    Slechte bedrading in het huis, je mocht de kamer schilderen maar er mocht geen vlekken op de toch al versleten vloerbedekking komen, vloeren die op meerdere manieren scheef liepen. En ga maar door.

  3. Ik neem direct aan dat hier veel misstanden gesignaleerd kunnen worden en het is goed dat het aan de kaak gesteld wordt.
    Maar laten we tegelijkertijd ook stellen dat veel studenten ook lang niet altijd de meest voorbeeldige bewoners zijn.
    Wie kent niet de voorbeelden van nachtelijke studentenfeestjes met veel lawaai, achtergelaten winkelwagentjes bij de voordeur, en ladingen oude fietsen tegen de gevel.
    Biertjes drinken, zittende in de vensterbank op de eerste etage en oude lakens en vlaggen als gordijnen voor de ramen.

  4. ouw beschrijving van het studentenleven, riep fijne herinneringen op, Observer.

    Fijn dat het later toch nog goed met je is gekomen;);)

  5. Vergeet DAN niet die bemiddeld alles voor Stibbe, belachelijk dat een DAN en Maxx voor ‘bemiddeling’ een maand huur excl 21% BTW rekenen. Standaard contracten twee telefoontjes.

  6. Absoluut Kerkdijk! Bij de 1e ontmoeting doet hij zich voor als een leuke gezellige opa maar hij belazert de boel! De grootste oplichter die je maar kunt bedenken! Je betaalt 1,- per was door een automaat en hij kijkt niet om naar onderhoud en reparaties. Hij plakt en lijmt alles aan elkaar en maakt zijn eigen regels. Als je stopt met huren wil hij niks meer met je te maken hebben. Hele nare man.

Reacties zijn gesloten.