Kentekenparkeren in Zwolle per 2016

Zwolle – De gemeente Zwolle vervangt in 2015 in één keer een groot deel van de parkeerautomaten in de stad door de zogenaamd cashless parkeerautomaten waarbij kentekenparkeren (of ticketvrij parkeren) mogelijk is. Deze maatregel is nodig om kentekenparkeren in Zwolle met ingang van 1 januari 2016 in te voeren.

Met het vervangen van de bestaande parkeerautomaten wil Zwolle het parkeren toekomstbestendig maken en de klantvriendelijkheid en het gebruikersgemak verhogen. Daarnaast verlaagt de gemeente met de cashless automaten de exploitatiekosten structureel. Op de parkeeraccommodaties blijft het wel mogelijk om met biljet/munt te betalen. Naast het vervangen van parkeerautomaten worden tegelijkertijd de slagboominstallaties op de parkeeraccommodaties voorzien van camerasystemen die kentekens kunnen herkennen waardoor het voor betalende bezoekers mogelijk wordt om zonder parkeerticket uit te rijden. Cashless parkeren is voor bezoekers die gebruik maken van de parkeerautomaten gebruiksvriendelijk. De bezoeker hoeft, nadat de parkeertransactie is afgerond, niet meer terug te gaan naar de auto om een parkeerticket achter de voorruit te leggen.

Duurzaam en kostenbesparing
Vanuit de duurzaamheid en kostenbesparing schaft de gemeente Zwolle tweedehands automaten aan die vervolgens worden voorzien van een geheel nieuw binnenwerk en bijbehorende software. Door het gebruik van cashless parkeerautomaten kan het aantal automaten van 235 naar ongeveer 175 worden verminderd. Daardoor gaan het beheer- en onderhoudskosten en de overige lasten omlaag. Tevens wordt er bespaard op de kosten voor het legen van parkeerautomaten en op de handhavingskosten omdat er met het scannen van kentekens sneller en efficiënter gecontroleerd kan worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Kentekenparkeren in Zwolle per 2016”

  1. Goed, dan is het dus wachten op de eerste rechtszaak vanwege een “onterechte” parkeerboete. Elke gemeente is namelijk verplicht het parkeren mogelijk te maken zonder kenteken.
    zelfs in Rotterdam waar het al jaren niet mogelijk is om met geld te betalen, kun je parkeerkaarten kopen om bij de automaat mee te betalen.

    Op deze manier jaag je de automobilist uit de winkelstraten en wordt er nog meer online gekocht. Goed voor de middenstand en de plaatselijke specialist. Die kunnen alvast hun deuren sluiten.

  2. Ik moest laatst in Kampen ook al mijn kenteken invoeren, waarbij ik me – naast al het belastingtechnische gedoe rond privacy – het volgende afvroeg:

    – Klopt het dat een kaartje niet meer overdraagbaar is, omdat er een kenteken op staat? Als ik onverwacht voor een half uur teveel heb betaald, maak ik er liever nog iemand blij mee. Als er betaald is, zou dat kaartje nog te gebruiken moeten zijn, toch? Ongeacht het kenteken?
    – Kan de dienstdoende controleur in een computertje zo alle verlopen tickets per kenteken opvragen? Of moet hij nog wel bij de voorruiten langs? Als hij kan zien dat het kaartje van mijn zwarte Ford Fiesta is verlopen, hoeft ie alleen maar even te zoeken waar ie die auto ziet staan, ipv per auto checken of het goede kaartje er ligt.

  3. Weer wordt een stuk privacy ingeleverd.
    Weer krijgt Big Brother meer grip op zijn, in de ogen van onze overheid, onbetrouwbare burger.
    Weer laten we toe dat Big Brother een stuk van ons privéleven gaat beheersen.
    Big Brother wil niet alleen weten wat we op ieder moment van de dag doen, nee, hij wil weten waar we zijn en hoe lang.

  4. Altijd onder het mom van kostenbesparing en gemak….teleurstellend dat de eventuele waarborg voor privacy over een paar jaar weer omzeild wordt. Nare ontwikkeling die de veiligheid uiteindelijk niet ten goede komt.

  5. Vraag me af wat het vervangen van deze meters kost.
    Typisch weer iets waar niet over is nagedacht. Nieuwe schoenen weggooien en gelijk weer nieuwe schoenen kopen.
    Wat een geldverspilling. >:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(

  6. “Met het vervangen van de bestaande parkeerautomaten wil Zwolle het parkeren toekomstbestendig maken, de klantvriendelijkheid en het gebruikersgemak verhogen.”
    Als het om klantvriendelijkheid en gemak gaat dan gewoon weg met betaald parkeren

  7. Snap nog steeds niet dat er geen transferium net buiten de stad komt met een pendelbusje richting het centrum
    kan voor de rest al het blik uit de binnenstad

  8. Eens met een aantal rake opmerkingen hierboven. Klantvriendelijkheid is gratis parkeren of een frequente pendeldienst met een groot, goedkoop parkeerterrein buitenaf. Nu wordt onder het mom van klantvriendelijkheid allerlei onvriendelijkheid opgedrongen.

  9. Waarom telkens meer mensen niet stemmen en waarom ‘mediageile’ politici dan ineens niet meer reageren hier… …?! Of elders een journalist aanvallen ivm met een mening en weergave van feiten (dhr van Boven bij Zwolle-Nu.nl)?! Waarom, hoezo?!

    Het staat allemaal hierboven opgesomd! ; graai-gedrag, burgers pesten, burgers controleren, de stad verzieken, de middenstand om zeep helpen, de realiteit uit het oog verliezen, alleen maar vanwege het geld en de politieke waanzin, vanwege plaatselijke belangen, etc. etc.

    En dan nog (ook hier) durven blijven beweren dat de plaatselijke bestuurders het hoog op hebben met ‘onze’ stad en met als burgers!

    Waarom ik al jaren niet meer stem?

  10. Hallo ..

    Op de vraag van iemand of het parkeerkaartje overdraagbaar is , in Kampen waar je het kenteken ook in moet voeren bij de automaat is het Kaartje niet overdraagbaar , mijn familie woont in Kampen en ik weet dat daar de bekeuringen al zijn uitgedeeld omdat er een kaartje achter de ramen lag met een kenteken wat niet bij de auto hoorde …

  11. Daar was ik dus al bang voor, peterw. Dank voor je antwoord.

    Eigenlijk wel raar. Wat gebeurt er als je per ongeluk een tikfout maakt? En daarnaast, je moet ook nog steeds dat strookje achter je raam leggen. Dat is dan toch ook onnodig? Ik vind het maar een vervelend systeem…

  12. Ja Wilbert, precies waar ik aan direct aan denken moest.
    En zo is er dan weer een van de, toch al weinige dingen die mensen nog voor elkaar doen om zeep geholpen. :'(
    Want zo’n stuk elektronica snapt niks van goed fatsoen en elkaar helpen of met iemand meedenken.

    Hoe kan het toch dat de mensen steeds meer gaan lijken op de apparaten waar ze iedere dag, al dan niet gedwongen gebruik van moeten maken…. 😛

Reacties zijn gesloten.