112 extra parkeerplekken Van Karnebeekstraat

Zwolle – Het aantal beschikbare parkeerplekken in Zwolle wordt binnenkort met 112 plekken uitgebreid. Dit is mogelijk doordat de gemeente Zwolle het parkeerterrein aan de Van Karnebeekstraat dat voorheen door Isala klinieken werd gebruikt de komende tien jaar huurt.

Door het vertrek van Isala klinieken uit de Weezenlanden wordt het parkeerterrein niet meer gebruikt. De gemeente Zwolle huurt het terrein de komende 10 jaar en maakt het geschikt voor zowel vergunninghouders als betaald parkeren. Het uurtarief wordt € 1,60. Met deze extra parkeerplaatsen komt er voor bezoekers een parkeerlocatie aan de rand van de stad bij. Voor bewoners van Assendorp en de Stationsbuurt geeft deze locatie ook extra mogelijkheden voor parkeren. In deze wijken loopt het aantal uitgegeven parkeervergunningen momenteel tegen de maximumgrens aan. Met deze uitbreiding wordt een wachtlijst voor vergunningen voorkomen. Daarnaast wordt de beschikbare parkeerruimte in de avonduren hierdoor verruimd. De komende maanden wordt het terrein ingericht met parkeerautomaten. Naar verwachting wordt het parkeerterrein 1 maart 2015 in gebruik genomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “112 extra parkeerplekken Van Karnebeekstraat”

  1. Uitstekend plan. De parkeerdruk in deze buurt is erg hoog. Er is ’s avonds vaak geen enkele plaats onbezet. Voor bewoners zou het wel handig zijn als er ook een uitgang (voor voetgangers) komt aan de van der Laenstraat.

  2. Parkeervergunningen een maximum grens?
    Hoe moet ik dat zien?
    Mocht ik ooit een auto aanschaffen en daarvoor een vergunning willen, dan kan dat misschien niet eens in de wijk waar ik woon?

  3. Erg strak plan! En hopelijk blijven de in- en uitgang aan de Van Karnebeekstraatzijde, zoals dat nu ook is. Overigens zullen de winkeliers aan de Sassenstraat ook meeprofiteren van deze extra parkeerplaatsen, een win-winsituatie voor iedereen.

  4. Volgens mij heb ik bij mij laatste bezoek aan de Weezenlanden minder betaald voor het parkeren dan de prijs die nu genoemd wordt.
    De auto(mobilist) blijft een makkelijke melkkoe.

  5. Ik weet niet beter dan dat het volledige terrein van het ziekenhuis De Weezenlanden (en het verpleeghuis) gesloopt zou worden en dat er dan nieuwbouw gepleegd werd. Hoe kan het dan dat de gemeente voor 10 jaar de parkeervakken gaat gebruiken? Of lees ik het artikel verkeerd?

  6. Het gaat om het voormalig personeels parkeerterrein aan de V Karnebeekstr. ingang naast de Sky High. Staat los van de nieuwbouw en is andere locatie.

Reacties zijn gesloten.