Lekkerbekkenmarkt slaat aan

Zwolle – Sinds de maand november wordt de binnenstad van Zwolle iedere maand opgevrolijkt door de Lekkerbekkenmarkt. Het is een markt vol ambachtelijke streekproducten met een ‘eerlijk verhaal’. In de luwte van de Grote Kerk ligt het gezellige Grote Kerkplein met aangrenzend de Luttekestraat. Deze editie was het thema Kerst.

dsc_4751.jpg 

Omlijst door restaurants en cafés is dit het decor voor een markt voor lekkerbekken uit alle windstreken. Als culinaire hoofdstad van het oosten heeft Zwolle, met onder meer het Vechtdal, een achtertuin waar de zaligste producten worden gemaakt. Denk hierbij aan de lekkerste worsten en de romigste kazen. De kraamhouders kunnen uiteraard alles vertellen over de producten die ze aanbieden omdat ze deze vaak zelf hebben gemaakt. Dat maakt een bezoek aan de markt bijzonder. In zeer korte tijd hebben zich meer dan vijfentwintig producenten van streekproducten uit heel Nederland aangemeld om van deze markt een succes te maken. 

dsc_4726.jpg

dsc_4742.jpg

dsc_4732.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

dsc_4737.jpg
 
dsc_4739.jpg
 
dsc_4756.jpg
 
dsc_4749.jpg
 
dsc_4735.jpg 
 
dsc_4746.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Lekkerbekkenmarkt slaat aan”

  1. Supermooi zo’n markt. Ik heb me er vaak over verbaasd dat in deze maanden bussen vol Nederlanders richting de Duitse kerstmarkten afreizen. In Zwolle is ’t veel mooierder en gezelligerder lijkt me. En zo leuk zijn die Duitse kerstmarkten helemaal niet. Da’s vooral in polonaise een kilometertje of wat lopen, zonder zicht op ietsofwat
    en dan weer de bus in terug. Het spreekwoordelijke ‘gat’ in de markt?

Reacties zijn gesloten.