Zwolle – De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de vijftiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Unicef regio Zwolle, Jeugdsportfonds Zwolle en Stichting Schipper mag ik ook eens varen.
De inschrijving voor de vijftiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon gaat zondag 1 februari om 12.00 uur van start. Via de website www.halvemarathonzwolle.nl kan men zich inschrijven voor de Scania Zwolse Halve Marathon (21,1 kilometer) of de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer). Het grootste hardloopevenement van Zwolle wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 juni.
De goede doelen:
Unicef regio Zwolle bestaat uit bijna honderd vrijwilligers, die zich allemaal inzetten voor Unicef. De vrijwilligers van Unicef regio Zwolle, logischerwijs afkomstig uit de regio Zwolle (in totaal 22 dorpen en steden), verkopen kaarten en andere Unicef-artikelen op markten en huis-aan-huis in de hele regio. Daarnaast organiseren de vrijwilligers jaarlijks een aantal evenementen in de regio om fondsen te werven en naamsbekendheid te genereren voor het werk van Unicef. Unicef helpt kinderen over de hele wereld (190 landen) bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie.
Jeugdsportfonds Zwolle
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien 423.000 kinderen (bron: SCP armoedesignalement 2014) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (dat is 1 op de 9 kinderen). Circa 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Jeugdsportfonds Zwolle geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.
Stichting Schipper mag ik ook eens varen
Genieten van een heerlijke meerdaagse vaartocht op het water. Voor veel mensen met een beperking is dat niet weggelegd. Daar wil ‘Stichting Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen. De enthousiastelingen achter deze stichting hebben alle hens aan dek gezet en een schip gekocht. Het schip wordt aangepast en geschikt gemaakt voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Het schip moet rolstoeltoegankelijk zijn en geschikt voor maximaal 15 personen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een leefgroep met begeleiding of één of twee families met een gehandicapt familielid.