VV Berkum geeft Staphorst geen kans

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag hoofdklasser Staphorst met 2-0 verslagen in een oefenduel, waarin de bezoekers geen moment waar konden maken dat ze een niveau hoger acteren. “We hadden vóór rust al met 2-0 voor moeten staan, maar verder hebben we prima gespeeld. We hebben Staphorst geen kans gegeven en ook de jongens die tot nu toe weinig speelden hebben het bij ons goed gedaan,” constateerde trainer Willem Brouwer van de Zwolse eersteklasser tevreden.

vv_berkum.jpg 

Geholpen door de harde wind in de rug speelde Berkum bijna de hele eerste drie kwartier op de helft van Staphorst, maar tot goals kwam het voor rust niet. Berkum was daar direct na de aftrap wel dicht bij toen een lange diagonaal van de Chris van der Meulen slechts met veel moeite uit het doel kon worden gewerkt door keeper Stijn Koch. De Staphorster doelman ging na ruim een kwartier de fout in toen hij een inzet van Ruud Wellenberg niet klemvast kreeg. Frank Hoolsema had de bal uit de rebound voor het intikken maar kwam niet verder dan een schot op de paal.

Koch herstelde zich daarna door een hard schot van Arjan Kolk onder de lat weg te tikken en een minuut of 10 voor rust kreeg hij nog net een hand achter een inzet van Chris van der Meulen, waardoor de openingstreffer weer werd verijdeld. Staphorsts enige wapenfeit voor rust was een schot van Rob Mijnheer dat net naast ging.

Bres
Met de bij vlagen stormachtige wind tegen deed Berkum na de rust betere zaken, al was de openingszet voor Staphorst. Direct na de hervatting speelde Martijn Brakke vanaf rechts Rob Mijnheer uitstekend aan, maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kon onderscheppen. Even later sloegen de Zwollenaren de eerste bres in de Staphorst-defensie, toen Jordi Lemmens met een fraaie lange pass Jaouad Akloud de diepte in stuurde. De Zwolse spits pikte de bal op het randje van buitenspel op, omspeelde keeper Koch vakkundig en zorgde voor een verdiende 1-0 voorsprong.

Berkum bleef ook daarna met goed opgezette aanvallen de Staphorst-defensie ontregelen. In de 67e minuut leidde dat tot succes toen Chris van der Meulen zijn tegenstanders in de luren legde en broer Marc op maat aanspeelde. Die wist wel raad met de kans en rondde de fraai opgezette aanval beheerst af: 2-0. Even later was er een omgekeerd scenario toen Marc van der Meulen met een lange pass broer Chris bereikte, maar nu werd diens uithaal onderschept door Staphorst-keeper Koch.

Staphorst probeerde uiteraard nog wel wat terug te doen. maar had steeds net iets te veel tijd of een schijf te veel nodig. Trainer Jan van Raalte heeft in de tweede competitiehelft nog heel wat werk om zijn ploeg, waar met name het middenveld tekort schoot, naar veiliger vaarwater te loodsen. Berkum-coach Willem Brouwer kan met vertrouwen verder opbouwen met een selectie die opnieuw liet zien uitstekend uit de voeten te kunnen tegen hoofdklasseploegen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)