VV Berkum oefent bij Flevo Boys

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag een oefenwedstrijd bij hoofdklasser Flevo Boys Emmeloord en dat is in meer dan één opzicht een oude bekende van de Zwolse eersteklasser.

Tot en met vorig seizoen kwam Berkum, nu actief in de 1e Klasse D, Flevo Boys jarenlang tegen in de Hoofdklasse C. Bovendien was Berkum-coach Willem Brouwer liefst vier seizoenen lang hoofdtrainer bij de polderploeg, waarmee hij in de jaargang 2010-2011 zelfs een jaar lang in de toen splinternieuwe Topklasse uitkwam. Flevo Boys-voorzitter Fred Moes zei eerder voor dit jaar te mikken op een plek in de top-drie van de hoofdklasse en een terugkeer naar de Topklasse. Daar biedt de huidige vijfde plek op de ranglijst, met een zeker overbrugbare achterstand van vijf punten op koploper DVS ’33, zeker nog alle kansen toe. De laatste weken vóór het winterreces was de selectie van trainer Wiljan Mossing Holsteyn echter niet altijd even stabiel. Vlak voor de winterstop werd de beladen polderderby tegen Urk met 5-3 gewonnen, waarbij het twee minuten voor tijd overigens nog 3-3 was.

In de weken daarvóór werd er echter met 0-0 gelijk gespeeld bij ACV en op eigen terrein werd er met 1-3 verloren van Harkemase Boys. Daarmee werden kostbare punten verspeeld, want die twee ploegen zijn directe concurrenten van de Emmeloorders in de strijd om de bovenste plaatsen. Deze week kwam Flevo Boys nog in actie voor een oefenduel tegen topklasser SC Genemuiden en kwam toen tot een verdienstelijke 1-1 remise.

Periodetitel
Berkum pakte, na de teleurstellende degradatie uit de Hoofdklasse C, bij de start van dit seizoen direct de eerste periodetitel in de 1e Klasse D. Daar staat de ploeg van trainer Brouwer nu derde met drie punten achterstand op koploper DOS ’37. De laatste competitiewedstrijd draaide uit op een deceptie, want toen werd er met 3-0 verloren bij laagvlieger ASC Nieuwland en dat kostte de Zwollenaren de koppositie. Berkum herstelde zich een paar dagen later echter knap in het bekertoernooi toen hoofdklasser SDC Putten met 6-0 werd vernederd. Vorige week won Berkum met 2-0 van hoofdklasser Staphorst, en ook in dat oefenduel was de Zwolse ploeg dominant. Afgelopen dinsdag werd er nog met 1-0 gewonnen van derdeklasser ZAC, maar in die vriendschappelijke wedstrijd kwamen bij Berkum vooral spelers aan bod die meestal geen basisplaats hebben en veel voetballers uit het tweede elftal.

Laatste oefenwedstrijd
Voor Berkum is de ontmoeting met Flevo Boys Emmeloord de laatste oefenpartij voordat op 24 januari wordt begonnen met de tweede competitiehelft, de fase waarin de felbegeerde promotie naar de Hoofdklasse moet worden binnengehaald. De wedstrijd Flevo Boys-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Wilco Jansen, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan in Emmeloord om 14.30 uur laat aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)