Be Quick verslikt zich in Kloosterhaar

Zwolle – Koploper Be Quick speelde zaterdag gelijk tegen hekkensluiter  Kloosterhaar. Daarmee werd het definitief ‘herfstkampioen’ maar na afloop zag niemand blije gezichten bij de roodzwarte brigade.

Rond half zes arriveren de spelers van Be Quick in de kantine van Be Quick. Buiten op het Stadionplein is het op dat moment al een vrolijk geroezemoes. Pec Zwolle speelt thuis en de mensen melden zich vol verwachting bij het stadion. Zal de plaatselijke trots ook NAC Breda over de knie nemen?  In de kantine van Be Quick is de sfeer echter wat minder uitgelaten. Nadat de tassen in de hal zijn neergeploft schuiven de jongens van het eerste elftal nog even aan voor een biertje. Op weg naar de laatste groepsactiviteit van de dag: het etentje bij de pizzeria.

Trainer Arnie Pot bevindt zich aan een tafel met wat andere trainers uit het Be Quickhuis. Daar worden nog snel de wetenswaardigheden van de dag uitgewisseld. Gewonnen, verloren, gelijkgespeeld. Bij de een staat het gezicht wat vrolijker dan bij de nader. Naar de gemoedstoestand van Pot hoeft niemand te raden: die is hevig teleurgesteld over het verloop van de middag.

Tegen alle verwachtingen in wordt er op deze zaterdagmiddag toch gevoetbald in Kloosterhaar. De groene mat heeft de overvloedige regenval kennelijk goed verteerd. Op de bank bij Be Quick zien we ook de teruggekeerde Arnie Pot. En die ziet dat Be Quick goed uit de startblokken komt: “We beginnen goed aan de wedstrijd. Zijn in de eerste 20 continu dreigend.” Tot een doelpunt leidt dat echter nog niet. Integendeel. “Dan mogen we nog niet eens mopperen dat we in de 20e  minuut niet achterkomen.” Namens Kloosterhaar heeft Boshove de kans om te scoren, maar Be Quick ontsnapt. Direct daarna is het raak voor Be Quick. Michel Klink schiet de bal bekeken vanaf randje zestien in het doel: 0-1. Pot: “Daarna moeten we de wedstrijd gewoon afmaken.” Met name Bas Buimer  en Kevin Westerbeek vergeten in kansrijke situatie de bal af te leggen of af te maken.

 Na de rust wordt het wat minder bij Be Quick. Reden voor paniek is er echter nog niet . Pot: “We controleren toch de wedstrijd tot in de 60e minuut. Er wordt een overtreding op Dennis Horstman gemaakt en om onbegrijpelijke redenen krijgen we een penalty tegen.” Doelman van Dijk gaat naar de goede hoek, maar de bal wordt hard via het dak van het doel in geschoten: 1-1. Een half uur is er dan nog te voetballen, maar de koploper slaagt er niet meer in om de zaak nog recht te zetten. “In het laatste deel van de wedstrijd speelden we gewoon te slordig. Bij sommige spelers was de pijp ook leeg en anderen hadden het vandaag gewoon niet.”

Met dit ene punt komt Be Quick ook een punt los van RDC. De voorsprong op DZC en IJVV is zes punten. Volgende week volgt er meteen weer een pittige wedstrijd. Hulzense Boys komt dan op bezoek. Na de slechte start is de ploeg inmiddels opgeklommen tot plek 7.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa (85. Rutger Minkjan),  Michel Klink (80. Aron Tempelman), Frank Oosterhof, Talha Özen,  Sander Aarten, Bas Buimer, Mark Meijer (20. Kevin Westerbeek).

Door Gerco Grevers 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)