Broers Dingerink actief bij Indoor Tractorpulling

Zwolle – Tijdens de 32e editie van Salland Olie Tractor Pulling op zaterdag 24 januari 2015 in de IJsselhallen in Zwolle gaan de broers Gert en Wim Dingerink het tegen elkaar opnemen in de Mini-Unlimited Klasse.

dingerink.jpg 

Gert en Wim begonnen allebei hun Tractorpulling carrière in de Mini Unlimited klasse, en reden daarbij samen met vader Willem enkele jaren met drie Mini’s tegen elkaar. In 2001 werden twee Mini’s ingeruild voor één grote Modified tractor. Na het Amerikaanse avontuur van 2010 waarbij er een compleet seizoen met twee machines in de Amerikaanse competitie werd gereden, werd er in 2013 wederom een tweede mini gebouwd met als doel een aantal wedstrijden mee te rijden in de Amerikaanse competitie. Tijdens deze wedstrijden werd Wim in juli in Chapel Hill, Tennessee, tweede in een zeer sterk deelnemersveld. Gert ging in augustus naar drie wedstrijden, waar hij een tweede plek behaalde in Hudsonville, Michigan en een overwinning in Greenville, Ohio.

Afgelopen winter werd er een sponsor gevonden voor de Amerikaanse mini en is deze verscheept naar Nederland, komende zaterdag zal deze mini als Hella Lambada 9 aan de start staan. Samen met Gencom Lambada 8 zullen Gert en Wim gaan strijden op de 80 meter lange kleibaan in de IJsselhallen. In de eerste sessie tijdens de Mini Unlimited klasse en tijdens de 2e sessie rijden beide broers nog een keer tegen elkaar in deze Broederstrijd!

80 meter
Bij Indoor Tractor Pulling is het de bedoeling om de zogenaamde sleepwagen zo ver mogelijk over de speciaal geprepareerde baan naar het eind te trekken. Tijdens Indoor Tractor Pulling hebben bezoekers als vanouds een prima zicht op de 80 meter lange wedstrijdbaan.

Op zaterdag 24 januari worden er twee sessies verreden door deelnemers uit binnen- en buitenland. De eerste sessie start om 11.00 uur met de Mini Unlimiteds, de Light Modifieds, de Light Superstocks én de Heavy Modifieds. de tweede sessie start met een demo van de broers Dingerink, gevolgd door de Two Wheel Drive, de Modified en de Superstocks

Kaartverkoop
Kaarten kunnen worden gekocht via www.indoortractorpulling.nl en alle Primera-vestigingen. De ervaring leert dat met name de zaterdagavondsessie snel uitverkocht raakt, dus ben er snel bij!

Meer info via : www.indoortractorpulling.nl en www.teamlambada.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)