Voorbeschouwing PEC Zwolle – GA Eagles

|   Laatste wijziging

Zwolle – Zondag staat het 23e competitieduel voor PEC Zwolle op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, want de tegenstander is rivaal Go Ahead Eagles uit Deventer. In het eigen IJsseldelta stadion trapt het elftal van trainer/coach Ron Jans om 14.30 uur af. Momenteel staan de Blauwvingers op een vijfde positie in de Eredivisie. Tegenstander Go Ahead Eagles vindt zichzelf terug op de gevaarlijke plaats vijftien van de ranglijst.

16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_01.jpg

Eerder dit seizoen verloor PEC Zwolle de IJsselderby in Deventer met 3-2. In de Adelaarshorst was het team niet in staat om de vroege achterstand ongedaan te maken. De thuisploeg kwam al in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong door Jeffrey Rijsdijk. Kort daarna werd de stand 2-0 na slecht uitverdedigen aan de kant van PEC Zwolle. Door een afstandsschot van Stef Nijland kwam PEC Zwolle uitt het niets terug in de wedstrijd (2-1). In de 25e minuut had Nijland de kans om de Zwollenaren naast Go Ahead Eagles te brengen. Echter belandde zijn schot op de lat. Kort daarna kopte Bart Vriends uit een hoekschop de ploeg uit Deventer op een 3-1 voorsprong, waarmee de ruststand werd bereikt. In de 75e minuut bracht PEC Zwolle spits-Tomáš Necid de spanning terug door de 3-2 binnen te knikken. Het mocht uiteindelijk niet baten, want Go Ahead Eagles trok aan het langste eind en hield de drie punten in Deventer. In de Eredivsie namen de ploegen het negenmaal tegen elkaar op in Zwolle. De thuisploeg verloor van deze ontmoetingen slechts eenmaal, in 1982.

De IJsselderby wordt geleid door scheidsrechter Danny Makkelie. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Langkamp, Diks en Sanders. Het duel van aanstaande zondag is volledig uitverkocht op de publieke tribunes.

Bron: www.peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

64 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – GA Eagles”

  1. PEC – Eagles:
    drama 4-0
    sPECky 3-1
    Tonn 2-1
    JanD 2-0
    Tevreden 3-0
    Dame 4-1
    JJR 7-0 en de Champions League lonkt!
    supp. 3-0
    br 11-0
    dick 2-0
    Veldwachter 1-0

  2. PEC – Eagles:
    drama 4-0
    sPECky 3-1
    Tonn 2-1
    JanD 2-0
    Tevreden 3-0
    Dame 4-1
    JJR 7-0 en de Champions League lonkt!
    supp. 3-0
    br 11-0
    dick 2-0
    Veldwachter 1-0
    Ja-Tja 3-0
    Arie: lang spannend, uiteindelijk 4-2

  3. PEC – Eagles:
    drama 4-0
    sPECky 3-1
    Tonn 2-1
    JanD 2-0
    Tevreden 3-0
    Dame 4-1
    JJR 7-0 en de Champions League lonkt!
    supp. 3-0
    br 11-0
    dick 2-0
    Veldwachter 1-0
    Ja-Tja 3-0
    Arie: lang spannend, uiteindelijk 4-2
    Bernard 3-2

  4. Gok op een 3-2 overwinning. Winnende in de 88 minuut, lekker spannend. Met de sfeer zal het gezien de opkomst vanochtend ook wel goed komen, al blijft het een zondag middag. Enkele jaren geleden had je volgens mij een boel supporters die normaliter op de Noord tribune zaten, die naar de FP tribune (vak 20/20) kwamen met derby’s als deze. Bracht altijd wel wat extra’s met zich mee, sfeer, gezang en derbygevoel. Het lijkt dr op dat dit in Deventer altijd het geval is, maar die hebben het uitvak naast B-side gezet, wat natuurlijk ook de nodige sfeer geeft. Zet ons uitvak maar eens naast Noord neer.. Uiteindelijk ga je voor een lekker voetbal sfeertje naar het stadion toch. Op naar morgen!

  5. PEC – Eagles:
    drama 4-0
    sPECky 3-1
    Tonn 2-1
    JanD 2-0
    Tevreden 3-0
    Dame 4-1
    JJR 7-0 en de Champions League lonkt!
    supp. 3-0
    br 11-0
    dick 2-0
    Veldwachter 1-0
    Ja-Tja 3-0
    Arie: lang spannend, uiteindelijk 4-2
    Bernard 3-2
    Zwollievak 17 3-2
    Ronnie 3-1

  6. Ik ga voor een fantastische wedstrijd die vanaf minuut 1 los gaat en waarbij Zwolle de Eagles de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur zet en uiteindelijk met 5-1 wint, die uitslag past namelijk wel bij onze club!

  7. PEC – Eagles:
    drama 4-0
    sPECky 3-1
    Tonn 2-1
    JanD 2-0
    Tevreden 3-0
    Dame 4-1
    JJR 7-0 en de Champions League lonkt!
    supp. 3-0
    br 11-0
    dick 2-0
    Veldwachter 1-0
    Ja-Tja 3-0
    Arie: lang spannend, uiteindelijk 4-2
    Bernard 3-2
    Zwollievak 17 3-2
    Ronnie 3-1
    Trotse Zwollenaar 5-1

  8. Geteisem aangehouden

    De politie heeft vanavond in Wijhe een bus met supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles staande gehouden en drie mensen aangehouden.

    Een van de arrestanten is de bestuurder van de bus, die alcohol had gedronken. Twee anderen zijn opgepakt wegens belediging en een nog openstaand vonnis. Alle drie de verdachten komen uit Deventer, meldt de politie.

    Tegen de rest van de supporters heeft de burgemeester van Raalte, Wijhe en Olst een noodbevel uitgevaardigd, om te voorkomen dat zij voor problemen gaan zorgen.

    In verband met de risicowedstrijd morgen tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles is ook in Zwolle een noodverordening van kracht geworden. (ANP)

  9. In heel Salland een noodverordening? Waanzin. Hou van Pec, maar dit gaat te ver. Rivaliteit leuk, maar het is ‘maar’ voetbal hoor.

    Overigens @Zwollievak het uitvak bij de Eagles is verplaatst en zit nu aan de andere kant tegenover de B-side.

  10. Belachelijk: als. PEC achter staat, hoor je maar een heel klein deel van het thuispubliek. De rest van de toeschouwers houdt zich stil, wat een aanfluiting. Lijkt de arena wel.

  11. Je hebt helaas helemaal gelijk erik, FP en noord stil vandaag. Tis helaas niet anders, we hebben tam middenstand publiek. Zwolle kan kwa support in het rijtje ajax, heerenveen en psv.

  12. Leek wel alsof pec gister carnaval heeft gevierd zo dramatisch was de wedstrijd. Halverwege 2e helft leek er wat inzet te komen maar dat was het dan ook.

  13. JapserBericht door Japser, op 15 februari 2015 12:53
    0-0 Zwolle is goed, Deventer wil niet verliezen. Saaie pot met alle Eagles achterin.

    Je hebt de verkeerde wedstrijd gevolgd, Zwolle was vanaf minuut 4 waardeloos. Stelletje losers gezien vanmiddag.

  14. @kwallekop: ik ben geen PEC supporter, dus ik support ze niet. Maar vergeleken met echte clubs is het allemaal een beetje van een plastic gezelligheid daar bij PEC. Idd, beetje zoals bij AZ en Heerenveen. Gezellig hossen en klappen met z’n allen. Geen passie, geen harstocht. Jammer.

  15. Zuidski heeft de wedstrijd ook niet in het stadion gezien maar vindt zichzelf wel een echte. En ook ik heb genoeg te zeiken en te zaniken op de 0,005% bezieling en inzet die de spelers hebben laten zien vanmiddag.

  16. Echte clubs en echte supporters…. Pff, wat een kletskoek. Er was sfeer genoeg, maar je kunt geen vrolijkheid verwachten wanneer je tegen een achterstand aankijkt en met 10 man moet voetballen.
    PEC had een off day, dat was meteen duidelijk. Kan gebeuren. Wel jammer dat het net tegen de eagles gebeurde.

  17. Ik meende dat de nederlaag vorige week in Heerenveen de boel wel even goed op scherp had gezet.. Niets is minder waar. Tegen Deventer moet je gewoon 3 punten pakken, vooral thuis waar we het halve seizoen bijna onverslaanbaar waren.

    Maar laat het alsjeblieft geen discussie worden over ekte ekte of neppe neppe. Dat was niet mijn insteek met die opmerking. Feit is wel dat de sfeer wat tegenviel, ondanks de achterstand zijn dit de wedstrijden waar je de dag erna schor op het werk hoort te komen.

    Mooi doekie op noord trouwens, props!

  18. @Mike70 sterker nog, om 13:00 had ik geen enkele wedstrijd gezien 😉

    Maar zat er verder niet ver naast met mijn Deventer wil niet verliezen. Goed, winnen wat dan wel wat overdreven.

    Zoals een maar zei, Zwolle gunt de Eagles volgend jaar ook een IJsselderby blijkbaar 😉

  19. Jans is het meest schuldig door simpel weg de verkeerde 11 in het veld te sturen, met name bij een derby en tegen een fysieke hoogdrukzettende (maar verder middelmatige) ploeg.

    Zowel de aanval(technisch wel begaafd maar missen body) als het middenveld (te verdedigend/controlerend)
    schrikt een tegenstander met de Booy/Adriaanse-methode niet af .

    Fout ligt bij Jans die wel het materiaal heeft om deze wedstrijden te winnen.

    Er moet bovenop worden geklapt met je meest fysieke spelers.
    Dit zijn nu eenmaal bijzondere wedstrijden!
    Jans mag daarin wel eens wat risicos nemen.

    En Saymak moet altijd spelen.

  20. PEC had een off day, dat was meteen duidelijk. Kan gebeuren. Wel jammer dat het net tegen de eagles gebeurde.

    Vorige week was volgens mij ook een off-day.

  21. Sajmak was toch met blessure laatse tijd ? Is wel gezellig nu in de bc maar waar om staan hun nu buiten te knokken dan ? Wat een zooi . >:(>:(

  22. De spelers hebben de supporters in de steek gelaten vandaag. GAE heeft terecht gewonnen en dankt de selectie van PEC Zwolle voor de 6 punten cadeau.

  23. De spelers hebben ons letterlijk in de kou laten zitten vandaag! Ze toonden vanaf minuut 1 te weinig bezieling, zij moeten de eagles bij de strot pakken en dan slaat die vonk wel over naar de tribunes. Dit gebeurde niet en dan krijg je dus een kutwedstrijd waarbij ik niet het gevoel kreeg dat we gingen scooren vandaag wat ook wel klopte uiteindelijk. Echt teleurgesteld en het aantal slechte wedstrijden moet nu niet te hard oplopen. Volgende week moet er gewonnen worden van Ado, maar dat maakt dit van vandaag ook niet helemaal goed. En vond de sfeer uit het uitvak wel meevallen, maakte niet zoveel indruk op mij!

  24. Zonde, PEC kan vele malen beter. Was er al niet helemaal gerust op: bekerwinst tegen Cambuur was een erg matige wedstrijd waarin wij de drie punten hebben gestolen, tegen Dordt leek de uitslag heel wat, maar was het spel zeer matig, tegen Heerenveen werden we zoekgespeeld en dan nu dit….maar goed, kop omhoog en doorgaan!

  25. Was er al niet helemaal gerust op: bekerwinst tegen Cambuur was een erg matige wedstrijd waarin wij de drie punten hebben gestolen, tegen Dordt leek de uitslag heel wat, maar was het spel zeer matig, tegen Heerenveen werden we zoekgespeeld en dan nu dit.

    Helemaal mee eens Ed, het verval is al langer bezig.

Reacties zijn gesloten.