PEC Zwolle verliest na krankzinnige slotfase

|   Laatste wijziging

Zwolle – In een krankzinnige slotfase heeft PEC Zwolle alsnog verloren van ADO Den Haag. Zwolle kwam knap terug tot 2-2 na een 2-0 achterstand. In de absolute slotseconde dompelde Michiel Kramer de ploeg van Ron Jans alsnog in rouw (3-2). ,,Dit is zo zuur", baalde Mustafa Saymak.

Zwolle had in de eerste helft moeite met het creëren van mogelijkheden. Sheraldo Becker was in de beginfase dreigend, maar zijn inzet ging voorlangs. Niet lang daarna moest de aanvaller geblesseerd het veld verlaten. De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg. Michiel Kramer was twee keer gevaarlijk, maar dat leverde geen treffer op. Die Haagse treffer kwam vlak voor rust wel tot stand. Roland Alberg kreeg de bal na een kort genomen hoekschop voor zijn voeten en haalde uit. Via Wout Brama ging die bal vervolgens het doel in.

Direct na rust leek Zwolle wat beter in de wedstrijd te komen. Het was echter Eduardo die ADO op een 2-0 voorsprong zette. Zwolle besloot tot een offensief, wat resulteerde in een knappe inhaalrace. ,,Na de 2-0 dacht ik dat het over was”, vertelde Jans. Eerst schoot Ben Rienstra de aansluitingstreffer binnen. In de eerste minuut van de blessuretijd scoorde Mustafa Saymak met een fraaie pegel raak. In de absolute slotseconde dompelde Kramer de ploeg van Jans alsnog in rouw. ,,We hebben in het laatste half uur toch wel laten zien dat we willen strijden en kunnen voetballen. Het leek ook een punt op te leveren, maar helaas besliste Kramer anders”, analyseerde Jans.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2 (1-0).
Toeschouwers: 13.985
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Lukoki, Saymak, Van der Werff (PEC Zwolle)

Opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen, Zuiverloon, Derijck, Wormgoor, Meijers, Malon (84. Kanon), Kristensen, Alberg, Eduardo (77. Houtkoop), Kramer, Van Duinen

PEC Zwolle: Hahn, Lam, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Brama (79. Moro), Lukoki, Drost, Becker (15. Saymak), Babalj (84. Ferfelis)

Scoreverloop:
43. Alberg 1-0
60. Eduardo 2-0
72. Rienstra 2-1
90+1. Saymak 2-2
90+3. Kramer 3-2

Bron : www.peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

43 gedachten over “PEC Zwolle verliest na krankzinnige slotfase”

  1. Had ook niks anders verwacht dan een verliespartij, maar de manier weer waarop is van een knulligheid van de bovenste plank. Ongelofelijk om in de allerlaatse seconden dit weg te geven, net zo dom als tegen de Egels te verliezen. Langzamerhand worden wij het lachertje van de Eredivisie.:P

  2. Zo zie je maar dat het zwolse publiek te veel verwend is de laatste tijd. Met zo’n gehavend elftal spelen en veel vaste krachten missen dan is het ook lastig. PEC heeft het voor een gehavend elftal beter gedaan dan ik had verwacht. Volgende week V. Polen Thomas en Necid terug Sainsbury hopelijk ook. En dan staat er weer een ander PEC. Saymak heeft laten zien dat die weer terug is dus Brama kan weer op de bank zitten. Dan hebben we weer het complete elftal van voor de winterstop. En dat was een goed elftal. Ik blijf vertrouwen houden in PEC want we kunnen nog wel een mooi slot van het seizoen krijgen!

  3. De fout was dat uitbundige gejuich na de 2-2. Een punt pakken bij de nr 16 van de eredivisie is namelijk NIETS om te vieren, maar juist een slecht resultaat! Zelfs als je eerst 0-2 achterstaat! Dat was het moment om zo snel mogelijk de bal op de middenstip te leggen en door te gaan. Dat achterlijke gefeest met supporters die een punt blijkbaar ook helemaal geweldig vinden breekt je nu op: concentratie weg, plicht verzaken en terecht verliezen. DOM!

  4. Gradus bekijkt de zaak gewoon realistisch, Vitesse gaan we normaal gesproken ook niet winnen. Daarvoor is het goede spel van voor de winterstop veel te ver weggezakt.
    Ben benieuwd of we de eerstvolgende thuis wedstrijd ook weer volle bak hebben of dat een aantal glory seekers dan al afgehaakt zijn.
    We hebben geen grote begroting dus er komt ook weer een moment dat we net als ADO of NAC onderin moeten knokken voor lijfsbehoud.
    Dat zijn de momenten waarom jouw buurman of collega weer tegen je begint te zeiken dat PEC toch eigenlijk nooit hetzelfde zal bereiken als die clubs uit het westen of die gloeilampen stad. Diezelfde mensen die vorig jaar angstvallig binnen bleven toen wij met de beker door de stad liepen, beginnen nu heel langzaam weer te mekkeren. De meesten zullen dit wel herkennen, in elke straat woont wel zo,n figuur. Ze hebben zich 2 jaar moeten inhouden dus het gezeik zal harder worden als toen we nog in de Jupiler speelden. Maar wij weten we beter en trekken dan onze ‘Cupfighter’ sjaal nog wat beter om de hals en lopen met een glimlach aan deze teletekst kijkende persoon voorbij.

  5. @Mike
    Uit je bijdrage blijkt toch wel een ernstige mate van bewustzijnsvernauwing en daardoor enge kijk op de wereld. Advies: doe je sjaal wat minder strak dan krijg je meer lucht.

  6. Hopelijk staan de volgende wedstrijd de missende spelers zoals Necid er weer in om ze te behoeden voor verdere afgang .Heel erg jammer dat ze bij Den Haag in de laatste seconden de zwaarbevochten puntendeling nog kwijtraken .PEC kop op de volgende keer er hard tegenaan en winnen jullie kunnen het

  7. Wat Observer bij het andere topic zei, verbaast mij ook regelmatig. de ene keer lukt alles: elke pass, lang of kort, komt precies op de voet van een medespeler die zich soepel omdraait en de bal richting goal werkt. De andere keer mislukt alles. Dat gebeurt niet alleen bij PEC, maar bij alle clubs. En niet alleen bij voetbal, maar bij alles wat we doen. Of hebben jullie die ervaring niet?
    Overall doet PEC het heel goed. Van een club van welke Derksen meende dat die niets in de eredivisie te zoeken had, gegroeid naar een stevige positie in het linkerrijtje. Met beker en schaal op de zak.
    Elrey zegt in zo’n geval: noar veuren!

  8. Zo te lezen zijn er weer een aantal mensen onder hun steen vandaan gekomen….kssst…terug…

    Supporter ben je in goede en slechte tijden!

    en gaat over tot de orde van de dag!

  9. Was weer een beste partij de vrije val is ingezet samen met het bioscooppubliek van Zwolle.Vooral op de Henk Timmer tribune hangt een prima sfeer.

  10. Nou Ronnie, met supporters die “niks anders hadden verwacht” en die hun club “het lachertje van de eredivisie” noemen kan PEC net zo goed in de Adelaarshorst gaan voetballen.;)

  11. ⤽Kan PEC net zo goed in de Adelaarshorst gaan voetballen⤝

    Tut..tut.. Dame, er is op dit moment sores in Zwolle, en zeker in Deventer, maar laten we ons focussen op ons eigen clubje. 😉

  12. Van je geloof gevallen, real eagle: “ons eigen clubje”…

    Tjonge Dame, nog helemaal van slag en beduusd van de ⤽ontknoping⤝ in Den Haag, dat je ⤽ons clubje⤝ niet begrijpt? Ons clubje (jou clubje, mijn clubje), maar als het te lastig is, wil ik het ook wel spellen. ;D

  13. Het had toch kunnen zijn dat je inmiddels het licht had gezien, real eagle? Je had dan beter “elk ons eigen clubje” kunnen schrijven… 😉

  14. En Ronnie, natuurlijk mag dat, maar welke supporter

    Had ook niks anders verwacht dan een verliespartij

    ?
    Ik heb weinig op met het gezemel over “echte” supporters, maar zo een mag de naam supporter niet dragen.

  15. Men moet niet vergeten dat de vier (of drie?) winstpartijen voor deze verliesreeks ook niet al te geweldig waren en waar een zekere geluksfactor de balans positief deden uitslaan. Al met al niet een te zekere basis om de toekomst (rest van de competitie) met vertrouwen tegemoet te zien denk ik.

  16. Ik denk dat er meer druk op de jongens staat dan wij denken.
    Het idee om 3e of Europees te gaan voetballen zit ook in hun
    hoofd. Jammer van die verloren wedstrijden, maar nog steeds
    geen schande ! 😀

  17. Volgende wedstrijd gewoon winnnnnnnnnneeeeeeeeeennnnn en blijft PEC gewoon 5e staan

    Vitesse uit? Tja, de bal is rond dat wel natuurlijk.

  18. Forza Pec Zwolle,

    :D:D:D:D:D:D:D:D

    supporter door dik dun 8)8)8)8)

    laat nu aub alle glorie zoekers thuis blijven

    dan kunnen de echte supporters bij winst of verlies weer genieten
    :D:D:D:D:D:D:D:D

  19. o ja aan allen die denken het beter te weten dan Jans of beter te kunnen voetballen dan de spelers van Pec Zwolle .
    Doe een open sollicitatie dan kun je misschien een betere bijdrage leveren dan hier lopen te zeiken. 😉

  20. Vite$$e zullen we wel verliezen, behalve als ze PEC onderschatten waar ik ze nog wel toe in staat zie. De wedstrijden daarna moet het gaan gebeuren met dan een zo goed als fitte selectie lijkt mij. Als dat niet het geval is doet de medische staf iets buiten gewoon niet goed.

  21. @ Ronnie
    Ik bepaal voor niemand iets.
    ik geef alleen maar kosteloos advies aan mensen die denken het beter te weten.
    Hopende dat ze er dan achter komen dat ze eigenlijk een iq hebben van een garnaal.
    en maar beter hun mond kunnen houden.
    toch ouwe Carcamel uit Zwolle

    @Aukje

    beter een voor helft gevuld stadion met echter supporters.
    dan een vol stadion dat voor de helft is gevuld met meelopers azijnzeikers en mooi weer supporters

    Forza pec Zwolle

  22. Ik ben voor PEC Zwolle. Maar ik ben ook een tegendenker. Ik voel mij namelijk betrokken en heb een belang in de continuïteit van betaald voetbal op het hoogste niveau.

    Ik ben apetrots op hetgeen is bereikt en neergezet sinds 2009. Echter ik plaats wel vraagtekens of ik als supporter alles wat voorgeschoteld wordt op het veld en voorgespiegeld wordt vanuit ‘het kantoor’ applauswaardig is.

    Ik zie een elftal dat technisch mooi voetbal op de mat legt, maar minder kan variëren als er bijvoorbeeld een beroep wordt gedaan op de absolute wil om te winnen. Ik zie een bestuur dat ons ver(der) heeft gebracht en dat tegelijkertijd nog onvoldoende grip heeft op de bedrijfsvoering en daarom een (herhaald) beroep doet op de gemeente.

    De werkelijkheid voor een supporter zoals ik, is niet zwart-wit maar altijd grijs. Een mix van elementen waar je van houdt (wit) en waarvan je denkt “dat kan ook anders” (zwart).

    Volgens mij hoeven we niet te discussiëren of de persoonlijke invulling van de betrokkenheid en de hieruit voortvloeiende supportersbeleving zwart (azijnzeiker) of wit (echte supporter) is, maar veeleer of de grijstint eerder naar wit (gezond toekomstperspectief) of zwart (slecht toekomstperspectief) leidt.

    Op het veld leven we sportief nog steeds boven onze stand wat niet uitsluit dat er hier geen ruimte voor verbetering ligt, maar kan het qua bedrijfsvoering zeker beter.

    Noar Veur’n! Op alle terreinen zodat we de ambitie realiseren om structureel mee te draaien tussen plaats 8 en 12 zonder uitschieters naar boven of beneden niet te kunnen incasseren.

    Ik ben een trotse en kritische supporter. En ik kan niet wachten tot we weer in onze sterkste opstelling kunnen spelen en er grip is op de bedrijfsvoering.

  23. @Ronnie

    Het zou mooi wezen als dat advies zou komen van iemand die verstand heeft, maar van iemand die bijna hersenloos is, zoals in jouw geval is dat niet acceptabel.

    Het zou mooi wezen?
    Welke taal is dat? ff een tip {Het zou mooi zijn} dat is de juiste grammatica. En dat wil veronderstellen dat ik hersenloos ben.
    Droom lekker verder. 😉

  24. Kunnen de volwassen heren die graag kijken naar 22 andere heren en er over bekvechten met elkaar niet naar het COC voor de coming out?

    *edit*

  25. @S, heb toch liever een vol stadion, dit zorgt nog altijd voor meer sfeer dan een halfvolle betonnenbak dat totaal geen uitstraling heeft. Hoop trouwens echt dat die uitbreiding naar beneden door gaat zodat het stadion eindelijk afgerond is.

Reacties zijn gesloten.