Berkum ruim langs Vroomshoopse Boys

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum heeft thuis tegen Vroomshoopse Boys met 4-0 gewonnen in een duel dat voor de dominante thuisclub ook met dubbele cijfers had kunnen eindigen.

vv_berkum.jpg

Foto: R. Fröhlich 

 “We hadden veel meer kunnen scoren, maar we hebben wél laten zien dat we niet van één of twee man afhankelijk zijn. We creëren veel en iederéén bij ons kan een goal maken,” stelde Berkum-coach Willem Brouwer tevreden vast. Trainer Bas Beijen van Vroomshoopse Boys moest constateren dat zijn team er eigenlijk niet aan te pas was gekomen. “We liepen tot de 90e minuut achter Berkum aan. Gaandeweg de wedstrijd was ik blij dat het bij 4-0 bleef,” aldus de oefenmeester van de Tukkers. In de eerste 10 minuten liet Vroomshoopse Boys zich, met de harde wind in de rug, veelvuldig voor het doel van de thuisclub zien maar Berkum sloeg direct daarna effectief terug. Via Ruud Wellenberg ging de bal naar Jaouad Akloud, die William Potkamp met een fraaie steekpass in positie bracht. De Zwolse rechterspits maakte dat keurig af en bracht na minder dan een kwartier de stand op 1-0.

Na die treffer leek het zelfvertrouwen volledig weg bij Vroomshoopse Boys en de één na de andere fraai opgezette aanval rolde op het Twentse doel af. Steeds stokte het echter bij het 16-metergebied en zo bleven riante kansen voor Akloud, Potkamp en Chris van der Meulen onbenut. Vlak voor rust leek Berkum zelfs het lid op de neus te krijgen toen Ernst Jan Heideman bij één van de schaarse tegenaanvallen in het Zwolse strafschopgebied onderuit werd gewerkt. Dat kostte Berkum-verdediger Jordi Lemmens een gele kaart en bovendien kende arbiter Gert Keijl een penalty toe. Thomas Smedema faalde echter hopeloos door de strafschop hoog over te knallen, zodat Berkum toch met een nipte voorsprong de rust in ging.

Omgedraaid
Binnen een minuut na de hervatting werd het plaatje omgedraaid. Ditmaal werd Marc van der Meulen onreglementair gestuit in het Vroomshoopse 16-metergebied en de Zwolse middenvelder bleek wél trefzeker door de 2-0 onhoudbaar achter doelman Réne Kok te schieten. Vroomshoopse Boys kwam er daarna niet meer aan te pas en de bezoekers hadden geluk dat Berkum een groot aantal forse kansen liet liggen.

Na krap een uur spelen gooide de thuisclub de wedstrijd echter toch in het slot toen Jaouad Akloud, aangespeeld na een lange bal van doelman Mathijs Bouwhuis, er op links vandoor ging. Nadat hij zijn tegenstander goed uitschakelde leverde Akloud een niet te missen voorzet af op Potkamp, die de 3-0 binnen kon tikken. Tien minuten voor het einde gaf verdediger Dirk Muis de genadeklap door een vrije trap, van net buiten het strafschopgebied, hard achter keeper Kok te kogelen: 4-0. Vroomshoopse Boys kreeg in de slotfase nog een paar grote kansen op een eretreffer maar de tot het eind scherp blijvende Berkum-sluitpost Bouwhuis hield zijn doel uitstekend schoon op inzetten van Marcel Braakman en Thomas Smedema.

Omdat DOS’37 en DETO, de nummers één en twee in de 1e Klasse D, tegen elkaar niet verder kwamen dan een doelpuntloze remise heeft Berkum met de winst tegen Vroomshoopse Boys de aansluiting weer helemaal terug. Volgende week moet de Zwolse ploeg, de laatste twee weken uitstekend op dreef met negen goals voor en nul tegen, doorbijten in de uitwedstrijd bij middenmoter FC Horst.

Berkum-Vroomshoopse Boys, 28 februari 2015
Eindstand: 4-0 (1-0).

Doelpunten: 14. William Potkamp (1-0), 47. Marc van der Meulen (2-0) (penalty), 57. William Potkamp (3-0), 82. Dirk Muis (4-0)
Gele kaarten: Jordi Lemmens (Berkum), Harold Kivits, Rikkert Vliek (Vroomshoopse Boys).

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (67. Sander Bolt), Razi Kanseyo, Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg (67. Frank Hoolsema), Jasper van der Stouw, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud ( 79. Ricardo Kuijer), William Potkamp.

Opstelling Vroomshoopse Boys: René Kok, Ruben Mulder, Rutger Schrijver, Andjin van Veen, Rikkert Vliek, Harold Kivits (61. Marcel Braakman), Ernst-Jan Heideman, Lars Scholten (67. Jelle Drees), Thomas Smedema, Jos Hutten, Robert Veld (71. Ramon de Jong).

Door: Th. Kölker 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)