Project ‘Minimale Tuintjes’ gaat verder

Foto van auteur

Zwolle – De lente zit in de lucht. Het ideale moment voor Stichting Wit om een verlenging van haar project ‘Minimale Tuintjes’ in te zetten.

minimale_tuintjes.jpg

Dit project stelt bewoners van Diezerpoort in staat om kosteloos kennis te maken met het zelf verbouwen van verse producten. De deelnemers ontvangen een pot, grond, schep, gieter en drie soorten zaad. In een jaar wordt twee maal geëvalueerd om te bekijken hoe de activiteit bevalt.

"Indien gewenst worden mensen doorverwezen naar een groter tuinproject, maar natuurlijk kan het ook bij het minimale tuintje blijven." Stichting Wit, dat binnenkort verder gaat als Werkgroep Wit, zet zich in om een brug te slaan tussen de praktijk van armoede en de professional die ermee werkt. "Daarom is het belangrijk om bij het opzetten van projecten te kijken naar de behoeften van de mensen waar het om gaat.

Niet iedereen kan fysiek in een tuin werken en sommige mensen zijn niet opgegroeid met het eten van verse groenten. Dan is zo’n klein tuintje een uitkomst." Voor meer informatie: arminarm@live.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Project ‘Minimale Tuintjes’ gaat verder”

  1. Het is inderdaad belangrijk om eerst te kijken naar de behoeften van de mensen waar het om gaat! Dit is overschot van vorig jaar omdat er teveel is ingekocht en er te weinig belangstelling was. Weggegooid geld dus!!! Zonde!

Reacties zijn gesloten.