Hanzeduim waardering voor Zwolse vrijwilligers

Foto van auteur

Zwolle – Vrijetijdsbesteding, vrijwilligerswerk, betaald werk of hobby’s: van alles op het gebied van ‘meedoen’ komt aan bod tijdens de Zwolle Doemarkt op donderdag 16 april 2015 in Hedon. De markt wordt geopend door wethouder Nelleke Vedelaar en is gratis toegankelijk voor alle Zwollenaren.

Behalve stands met inspiratie voor het invullen van je (vrije) tijd, kun je er als bezoeker handige attracties verwachten. “Bij Sportservice Zwolle kun je een fittest doen, een professional geeft tips voor het schrijven van een goed cv en Kleurenkracht uit Zwolle geeft advies over kleur en uiterlijke presentatie”, zegt Debby Alberts, die de markt vanuit Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! organiseert. Het doel van de dag is participatie, oftewel de markt is er om mensen op ideeën te brengen om ‘mee te doen’. De Zwolle Doemarkt is tevens het moment waarop de Hanzeduim wordt gepresenteerd. Hanzeduim is een getuigschrift voor vrijwilligers. Daarin worden iemands competenties benoemd, in relatie tot de activiteiten die de persoon doet. Het document kan van pas komen ter versterking van je cv.


Zwolle Doemarkt
Donderdag 16 april, 12.00 – 17.00 uur, Hedon Zwolle. Entree is gratis.

Organisatie 
De markt wordt georganiseerd door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! op initiatief van de gemeente Zwolle. Het doel is om Zwollenaren in aanraking te laten komen met diverse manieren en projecten om (meer) te participeren in de samenleving. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! heeft ervaring op het gebied van participatieprojecten en het organiseren van evenementen, zoals Beursvloer Zwolle.