WVF zet DES opzij 4-1

Foto van auteur

In een moeizame wedstrijd wist WVF, DES uit Nijverdal uiteindelijk opzij te zetten. WVF kwam al na 10 minuten op achterstand door een doelpunt van Rozendom en kon ondanks kansen moeilijk langszij komen.Doelpunten van Peter van de Streek (2x), Berry Mulder en Jeroen van Leeuwen  zorgden ervoor dat WVF uiteindelijk 3 punten aan haar totaal kon toevoegen.

 

DES liet in de eerste fase van de strijd zien punten mee naar huis te willen nemen. Met stevig voetbal en een licht veldoverwicht maakten zij het de WVF-ers erg lastig. De eerste echte kans was direct raak. De vrijgelaten Rozendom kon de 0-1 makkelijk inkoppen. DES counters stichtten gevaar.
Pas na 20 minuten wist WVF wat terug te doen. Eerst testte de mee naar voren gekomen Fokko Ebbens het aluminium. Daarna deed Timon Beimers hetzelfde maar de rebound werd dit keer keurig ingetikt door Peter van de Streek (1-1). WVF ging beter voetballen en er werden een aantal schitterende combinaties op de mat gelegd. Ook “dode” spelmomenten brachten veel gevaar . De DES goalie bokste desondanks de bal keer op keer uit het doel.

Door : John Ruijsch

Na rust was de eerste kans opnieuw voor WVF. De DES coach rook gevaar en wisselde. Vlak daarna ontsnapte WVF aan een tegentreffer omdat de mannen uit Nijverdal een dreigend buitenspel omzeilden. Door inzet Anthony Evers bleef de schade beperkt. Het echte voetbalvuur ontbrak.
DES wisselde opnieuw, waarna ook trainer coach John Beijen een dubbele wissel inzette. Richard Bouwmeester en Martijn Ruijsch mochten hun opwachting maken.  Het effect bleef niet uit. WVF kreeg meer kansen en in de 78e  minuut was het van de Streek die met z’n tweede treffer WVF op voorsprong zette. ( 2-1) Arbiter Grit uit Hattem trakteerde hem bovendien op geel toen hij “onschuldig “de bal wegkopte. Vijf minuten later was het weer raak. Na goed voorwerk van Ruijsch wist Berry Mulder te scoren. ( 3-1)

Ook voor de 4-1 deed  Ruijsch het voorbereidende werk. Hij legde de bal klaar voor Jeroen van Leeuwen die de trekker overhaalde.” Een lekkere invalbeurt “, sprak Ruijsch direct na afloop.” Lastig voetballen tegen een ploeg als DES”. Van Leeuwen was heel blij met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Dat doelpunt bleek een vooropgezet plan dat samen met zijn Sportservice Zwolle collega Ruijsch was bedacht. “Een verdiende overwinning”, lachte hij. 

door : John Ruijsch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)