Leon de Winter signeert ‘Geronimo’ in Zwolle

Zwolle – Auteur Leon de Winter komt woensdagavond 13 mei naar Waanders In de Broeren. Hij zal worden geïnterviewd door journalist Marion Groenewoud naar aanleiding van zijn recent uitgekomen roman ‘Geronimo’. Aansluitend kunnen bezoekers hun aankoop laten signeren door deze bestsellerauteur.

 

De afgelopen week is ‘Geronimo’, de nieuwste roman van Leon de Winter, verschenen. In deze nieuwe roman neemt hij de dood van Osama bin Laden tot onderwerp. Een roman die leest als een thriller, boordevol complottheorieën en explosieve ingrediënten. ‘Geronimo’ – zo luidde het codewoord dat de mannen van Seals Team 6 moesten doorgeven als ze Osama bin Laden hadden gevonden. De commando’s deden de wereld versteld staan met hun spectaculaire actie. Maar is de operatie echt verlopen zoals de officiële versie ons wil doen geloven? In deze roman speelt Leon de Winter een virtuoos spel met deze vraag.

 

Daarnaast is ‘Geronimo’ het verhaal van Apana, een Afghaans meisje dat een passie ontwikkelt voor de Goldberg Variaties van Bach, en het verhaal van Jabbar, een Pakistaanse jongen wiens kostbaarste bezit een oud keukenkrukje is, een krukje dat de loop van de geschiedenis een cruciale wending kan geven. En ook is ‘Geronimo’ het verhaal van de Amerikaanse ex-commando Tom Johnson, door wiens ogen vol mededogen we naar een doortrapte, tragische en tegelijk magnifieke wereld mogen kijken.

 

Eerder verschenen van Leon de Winter:

Leon de Winter (1954) groeide op in Den Bosch en studeerde aan de Filmacademie in Amsterdam. In 1978 debuteerde hij met ‘De (ver)wording van de jongere Dürer’. Deze roman werd bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs. Hierna volgden meer succesvolle romans als ‘Zoeken naar Eileen W’ (1981), ‘Kaplan’ (1986), Hoffman’s honger’ (1990), ‘SuperTex (1991), ‘God’s Gym’ (2002), ‘Het recht op terugkeer’ (2008) en ‘VSV’ (2012)

 

Waanders In de Broeren
Woensdag 13 mei om 19.30 uur
Gratis entree, reserveren verplicht via communicatie@waandersindebroeren.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)