MegaBase Zwolle 2015

Foto van auteur

Zwoll – Zaterdag 30 mei was het eindelijk zover: Megabase​ presents: Digital Punk​ – #Unleashed OUTDOOR! Met duizenden unleashed liefhebbers deden ze de stad Zwolle opnieuw op haar grondvesten schudden!

mb_15-109.jpg 

Het werd een heerlijk feestje en het weer was prima. Veel jongeren, maar ook hoog bejaarden met rollator. Het wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd dat ze er zijn. Ze krijgen drinken en iedereen wil met haar op de foto! Wanneer je last hebt van geluid doe je gewoon mee! Prachtig!

mb_15-115.jpg

mb_15-225.jpg

mb_15-238.jpg

Meer foto’s via lees verder…

Megabase presents: Digital Punk – Unleashed Outdoor! Dit jaar streven High Energy Events, Scantraxx en Digital Punk met zijn allen niet naar een herhaling, maar naar een vervolg wat vorig jaar écht moet gaan overtreffen. Natuurlijk is het recept gewoon hetzelfde gebleven; Één area en twaalf uur lang beuken op de beste en dikste hardstyle beats van het moment!

Dit jaar heeft High Energy Events in samenwerking met Scantraxx en Digital Punk weer een super dikke time-table weten te fabriceren. Een time-table met diverse exclusieve live-acts en unieke battles. Nieuw dit jaar was "The Digital Punk Unleashed Firestorm", iets wat je volgens de organisatie écht niet mocht missen!

mb_15-254.jpg

mb_15-229.jpg 

mb_15-276.jpg 

mb_15-313.jpg 

mb_15-346.jpg

mb_15-450.jpg 

mb_15-555.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

49 gedachten over “MegaBase Zwolle 2015”

 1. Ach gossie, zijn de herrie oudjes nog niet bijgekomen van slaaptekort? 🙁 tis ook wel wat als je een dag in de week niet voor 12uur kunt slapen…

  Dat wordt straks nog een mooi verhaal met uiybreiding Lelystad airport 😉

  Mooie indrukwekkende foto’s Han! Chapeau

 2. Robin, ik woon aan de andere kant van het park in de Wipstrik, was best wel veel herrie, ook toen het vuurwerk erbij kwam. Totaal niet mijn muziek maar als er zoveel mensen plezier van hebben dan vind ik het prima. Laat maar weer komen, voor elk wat wils.

 3. Ik ben geen tegenstander van deze festivals. Ik vind dit wel een ronduit provocerend persbericht. Teleurstellend dat de tekst 1:1 wordt over genomen. Met de melding dat het festival Zwolle op zijn grondvesten deed schudden worden tegenstanders bewust tegen het zere been gestoten. Dat lijkt me, los van de discussie, volstrekt overbodig.

 4. Er zijn altijd mensen die ergens op moeten reageren tegen een evenement in of rond Zwolle, een feest wat 1 keer per jaar gehouden wordt en stipt om 00.00 afgelopen is moet kunnen maar schijnbaar toch niet. Dan wordt het toch ook maar tijd om tegen bevrijdingsfestival en stratenfestival enz. te gaan protesteren.
  In deze maatschappij zullen we altijd van dit soort mensen last houden omdat ze toch denken dat we leven in een democratisch land waar alles mag en kan, mensen die geen verstand of gevoel hebben voor sociale cohesie we groeien uiteindelijk alleen maar uit elkaar ipv samen

 5. Ik woon in Assendorp en had heel erg veel last van overlast. Terwijl ik in het verleden vaker naar zulke feesten ben geweest vind ik het niet nodig dat dit in het park moet gebeuren. De overlast is echt niet leuk meer. En nee ik ben geen oude zak, ik ben 26 jaren oud.

 6. de J

  raar dat je “vroeger” zelf wel naar dit soort festivals ging en dan nu klaagt over geluidsoverlast.
  Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat er daar ook mensen waren die er overlast van hadden of niet? Maar dat deed je toen blijkbaar ook vrij weinig. Dus ga niet lopen zeuren over overlast. Het slaat gewoon nergens op.

  en beste fietsmobiel,
  Vreemd dat het volgens jou wel normaal is dat er van allerlei kabaal in de binnenstad is. Maar dat vond je leuk.
  Nu is deze muziek niet jouw smaak en meteen is klere herrie en ga je lopen klagen over overlast.
  Beetje vreemd, vind je ook niet?
  Het is OF alle soorten festivals weg, OF niks.
  Het leven draait niet alleen om jullie. Leer dat toch eens.
  Je kan niet het ene wel willen omdat jij het mooi vind en anderen niet, en het andere niet omdat het je niet aanstaat.

  Jullie klagers moeten eens gaan nadenken over wat voor gevolgen dit soort acties kunnen hebben. Willen jullie soms dat er in zwolle straks helemaal niks meer te doen is? Want het lijkt dat we uiteindelijk die kant wel op gaan. Het zal vast niet lang meer duren voordat het bevrijdingsfestival wegmoet omdat er ook mensen zijn die daar niet heengaan maar het wel kunnen horen. En hetzelfde zal gelden voor andere festivals. En dat alles komt doordat we mekaar helemaal niks meer lijken te gunnen. Het is gewoon in en in triest. Zielig gewoon.

 7. Heerlijk genoten op mijn balkon van sommige deuntjes. Lang niet alles was leuk maar met een biertje en een portie spareribs van spareribexpress kon ik er best van genieten. Zwolle leeft gelukkig ???

 8. Ik heb er weinig tot niets van gehoord en wat ik wel hoorde stoorde mij niet.
  Vanochtend wel weer die teringkerkklokken gehoord…
  Wanneer wordt daar eens een verbod opgelegd?

 9. Bij de soundcheck op vrijdag wel even gedacht, oh jee, dat wordt dreunen. Maar ik zeur ook niet over 5 mei bevrijdingsfestival, dus…….. ramen en deuren dicht, filmpje aan, geen last van gehad! Ondanks dat we heel erg dichtbij wonen. Ieder zijn smaak, zal ik maar zeggen.

 10. Ik ben er gisteren paar keer langs gekomen met de auto met het raam open hoorde ik bijna niks. Volgens mij is het dus best acceptabel geweest.

 11. @JeanJacquesRousseau: ik zou een rechtszaak aanspannen als ik jou was. Maar als je in het gelijk gesteld wordt dan hoef je je over de festivals in de stad geen illusies meer te koesteren: als kerkklokken voor een paar minuten per dag al als overlast gezien worden dan geldt dat zeker voor het geluid van festivals.

 12. Vorig jaar was de muziek echt veels te hard, maar dit jaar was het behoorlijk stilletjes. Behalve het vuurwerk (binnen) nagenoeg niks gehoord, terwijl ik zowat naast Weezenlandenpark woon.

  Wat mij betreft een hele verbetering maar voor het zanikcomité HUDS is het nooit genoeg en zullen ze ongetwijfeld pas stoppen als het Weezenlandenpark nooit meer als festivallokatie gebruikt wordt. Jammer dat verdraagzaamheid en respect altijd maar één kant op lijkt te werken: de kant van de zeikerds en de zanikkers, blijkbaar.

  Het is niet mijn type feestje, niet mijn muziekgenre, maar ik vind het mooi dat in Zwolle ruimte is voor zo’n feest IN de stad. Het zet Zwolle op de kaart — ook al is het maar voor één dag in het jaar.

 13. @zomaareenzwollenaar: verdraagzaamheid moet natuurlijk van twee kanten komen. En ik kan me voorstellen dat mensen het op een gegeven moment gewoon zat zijn dat gemeente en organisatie zich doof houden. Dan krijg je zoiets als wat we gehad hebben. En het is jammer dat gemeente en organisatie pas gaan luisteren als er rechters aan te pas komen. Helemaal niet nodig dunkt me: met een beetje meer inlevingsvermogen hadden ze de getroffen oplossing ook zelf wel kunnen bedenken.

 14. @Japser: omdat het dan niet alleen de slachtoffers van geluidsoverlast zijn die steeds maar weer de concessies doen. Leven en laten leven heet zoiets. De festivalvierders krijgen hun festival en de omwonenden krijgen minder overlast daarvan.

 15. ZO ik weet niet of t aan de Wind lag>>?
  Maar ik heb gelukkig geen Overlast vernomen
  Maar de wind was West en dan Kom je denk ik niet ver richting Noord?
  Tja , Ben wel blij da tik niet om de hoek woon
  Want 12 uur Herrie en Gedreun zoals De J schrijft =
  Balen ik ken ook Persoonlijk mensen daar die Gewoon gaan verhuizen die dag!
  Sterkte voor de Omwonenden
  Hoe dan ook Herrie mag Nooit Regeren
  Hufters Genoeg!!!

 16. @Japser: je ping-pongt van “luisteren naar” naar “volledig meegaan met eisen/wensen”. Ben je er al uit wat je wilt zeggen?

  Ik vermoed dat de leden van het comite liever helemaal geen festival zien plaatsvinden. Wat dat betreft doen beide partijen al water bij de wijn.

 17. Dat is dus niet wat ze zelf zeggen. Hun enige wensen/eisen is dat het volume omlaag gaat. Blijkbaar naar het niveau van afgelopen weekend. Ze hebben zeer duidelijk gemaakt dat ze iedereen hun feestje gunnen:

  Daarmee is een festival nog steeds wel te horen, maar dat is natuurlijk heel wat anders dan het moeten ervaren van onduldbare overlast. Wonen in een stad betekent dat je de geluiden van een stad hoort. Dat is helemaal niet erg. En festivals horen ook bij een stad.
  Van hun facebook-pagina.

 18. Het antwoord staat er toch echt al Japser. Meer kan ik er niet van maken.

  Waarom heb je het trouwens ineens over “samenwerken” terwijl ik het enkel over “verdraagzaamheid” en “inlevingsvermogen” had?

 19. Omdat je zegt dat het van twee kanten moet komen. En op dit moment komt het alleen van de voorstanders. Elke keer dat HudS gelijk krijgt (wat al meerdere malen is voorgekomen), bedenken ze de volgende stap. Waar is de verdraagzaamheid geweest bij HudS?

  Volgens hun facebook is dat nu bereikt, maar dan wel nadat ze telkens meer eisten. Ik ben benieuwd of dit echt genoeg blijkt te zijn.

 20. Het was niet om 0.00 uur afgelopen maar een half uur later. Tenminste tot bijna half een lawaai gehoord en nee het lawaai was duidelijk te horen boven de tv uit.
  Maar nu beter te verdragen dan verleden jaar.
  Nog 10 decibel minder en dan is het goed.

 21. Was op de ”parkeerplaats” altijd na een feest nog ff rustig na genieten en wat drinken voor je naar huis gaat met zen allen.
  En ja dan doen mensen de muziek van de auto er bij aan.

 22. Zouden menschen trouwens zo’n 35 jaar geleden ook zo gejankt hebben om geluid?
  Zag laatst de docu “40 jaar NORMAAL”, kan me geen klagende mensen herinneren…TJONGE wat lijkt die tijd sowieso lichtjaren geleden!

  Herinner me o.a. iets van “topless-zonnen” waar sommigen/velen nu gewoon in onderbroek onder de douche staan :o:o:o:o:o

 23. Bericht door Megabase-bezoeker, op 1 juni 2015 10:05
  Was op de ”parkeerplaats” altijd na een feest nog ff rustig na genieten en wat drinken voor je naar huis gaat met zen allen.
  En ja dan doen mensen de muziek van de auto er bij aan.

  Van de gemiddelde Megabase-bezoeker kun je ook al geen inlevingsvermogen verwachten.:'(

 24. Aankondiging:

  Jap gaat een eigen blog beginnen over “Non-issue….gerelateerde zaken”……Jap van harte jongen!

  Wil je hier tzt even aangeven wanneer je on-air gaat?

 25. Daarmee is een festival nog steeds wel te horen, maar dat is natuurlijk heel wat anders dan het moeten ervaren van onduldbare overlast. Wonen in een stad betekent dat je de geluiden van een stad hoort. Dat is helemaal niet erg. En festivals horen ook bij een stad.

  Mag ik aan de mensen van Huds vragen wat “onduldbare overlast” is, bepalen zij alleen wat “onduldbaar” is? Kennelijk wel, want ik heb nog nooit overlast ervaren en hoe hard het ook klinkt, ik zal nooit “onduldbare overlast” ervaren, omdat het tijdstip waarop deze festivals eindigen gewoon zeer acceptabel te noemen is. Weg met Huds dus.

 26. “Onduldbare overlast” is bijvoorbeeld wanneer je muren, ramen, meubels, oftewel ALLES trilt. Een soort heel diep pulserend indringend gezoem en gebrom. Alsof er een trilplaat aan je muur bevestigd is en iemand veelvuldig op het knopje drukt. Kun je je dat voorstellen???

  Deze ziekmakende ervaring gaat verder dan overlast van enkel geluid. Je voelt het namelijk ook. En gepaste maatregelen zoals de tv ietsje harder zetten helpen dan ook niet meer. Er is geen ontkomen meer aan.

  Zelf zal ik niet snel gaan klagen. Sterker nog, wat verder dragende muziek van een festivalletje vind ik eigenlijk wel iets gezelligs hebben

  Echter als het zo ver komt als hierboven beschreven dan stopt mijn tolerantie. Al is het maar 1 dag per jaar. Het is teveel, gaat te ver, er is op geen enkele manier meer aan te ontkomen en bovenal volstrekt niet nodig voor een leuk festival waar ik zelf ook liefhebber van ben.

  Dit is om voor mijzelf te spreken tot nu toe gelukkig slechts enkele malen voorgevallen in mijn wijk. Elke keer is er 1 teveel. Tegenwoordig zorg ik er voor de zekerheid maar voor dat ik niet thuis ben op deze dagen.

 27. Ach Peace, dat maar wat te denken van vinex wijk waar ze jaren lang aan het bouwen zijn en dus blijven heien en dat is echt vervelender dan een trilplaat want dan is het bijna klaar. Nee doe mij dan maar een paar keer per jaar een festival 😀

Reacties zijn gesloten.