Opening comfortroute Berkum

Foto van auteur

Zwolle – Eind maart van het jaar 2012 diende Stichting Samen Berkum bij de gemeente een subsidieverzoek in met betrekking tot de aanleg van een ‘comfortroute’ in de wijk Berkum. Een veilige en comfortabele looproutes langs algemene voorzieningen in de wijk, zodat ouderen en de minder valide bewoners in staat zijn op een veilige manier hun boodschappen te doen en mee te kunnen doen aan sociale activiteiten.

Dit subsidieverzoek werd toegekend door de gemeente Zwolle en provincie Overijssel, en eind van het jaar 2012 kon Samen Berkum starten met de uitvoering van dit project. April 2013 zijn drie te verbeteren looproute vastgesteld. Alle drie waren dit belangrijke looproutes, die het meest gebruikt worden door alle bewoners looproutes van en naar het winkelcentrum, naar Stichting Berkumstede, naar de Weijenbelt, naar het Prunuspark van Frion, inclusief belangrijke bushaltes en de kerken (w.o. de Hoofdhof). Deze routes werden d.m.v. een kaartje bekendgemaakt in de wijk en vervolgens kregen relevante partijen en de bewoners gelegenheid hierop hun opmerkingen en/of aanvullingen te maken.

Ongeveer 35 personen met rolstoel, scootmobiel, rollator of ander wandel-hulpmiddel hebben de routes gelopen (gereden) en de gebreken in kaart gebracht. Het resultaat was dat er een flink aantal grote en kleine obstakels aan het licht kwamen. Deze zijn door de gemeente groot deels verbeterd of hersteld. Er is een mooie bank geschonken welke is geplaatst aan het verbrede en opnieuw verharde wandelpad tussen de Berkenlaan en het Abelen(fiets)pad, dus in het verlengde van het Nobelpad, wat langs Berkumstede loopt.

3 juli wordt de comfortroute geopend door wethouder Van As.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Opening comfortroute Berkum”

  1. 😮

    ??comfortroute?? in de wijk Berkum

    Loopt en fiets het nog niet comfortabel genoeg in en om het tuindorp en de goudkust?
    In en om de wijk die al minimaal 50 jaar, door de politiek, wordt ontzien en als eerste de kadootjes krijg.

  2. 🙂 Was ook als opruiiert bedoeld. Nixxx mis met die wijkvereniging, gewoon elk jaar voor ons een deftig & nostalgisch feestje organiseert. Begreep dat mevr. P zich er ook verdienstelijk voor maakt. Zie er nu alweer naar uit. Lekker….door sommigen als positief woord, door anderen als negatief: interpreteer het zoals je zelf wilt…kneuterig 😀

Reacties zijn gesloten.