Meisje verdronken in Wijthmenerplas

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdag 30 juni, aan het einde van de middag, is in de Wijthmenerplas bij Zwolle een 10-jarig meisje te water geraakt en overleden. Ze is in het diepere gedeelte verdronken. Dat meldt de politie dinsdag, die uitgaat van een noodlottig ongeval.

30-06-2015_verdrinkingwplas1.jpg 

De hulpdiensten waren voor dit incident groots uitgerukt naar de recreatieplas. Ondanks de grote inzet, waaronder de traumahelicopter, is het meisje overleden. De politie verzocht de andere badgasten te vertrekken. Dit had mede te maken met de komst van de traumahelicopter, deze heeft ruimte nodig om te kunnen landen. Voor de mensen die getuigen waren op het moment van het incident werd slachtofferhulp georganiseerd.   

30-06-2015_verdrinkingwplas2.jpg 

40 gedachten over “Meisje verdronken in Wijthmenerplas”

 1. Was een jong meisje hoor ik net van mijn dochter.
  Iets ergers is er voor een ouder niet..
  Ontzettend veel sterkte voor ouders en familie.

 2. Jong meisje dat hooguit 10 was. Via via hoorden we dat ze 7 minuten in het water heeft gelegen. Het gebeurde op nog geen 10 meter afstand van waar ik lag. Hulpdiensten waren snel ter plaatse maar helaas heeft ze het niet gered.
  Ik ben maar vertrokken voordat de traumahelikopter er was, mijn plezier was wel voorbij.

 3. Vreselijk. Wat een verdriet. Dat wens je niemand toe. Veel sterkte voor de familie, ook FCZZ die er getuige van was.

  Van RTV Oost:

  Bij de Wijthmenerplas bij Zwolle is vanmiddag een kind overleden. Bij het incident werden meerdere hulpdiensten ingeschakeld, maar reanimatie van het kind mocht niet meer baten.

  Er werd onder meer een traumahelikopter ingezet om hulp te verlenen. Wat er precies is gebeurd bij de recreatieplas wordt onderzocht.

  Op het moment van het incident waren veel badgasten aanwezig op het terrein. De politie zette een deel van het terrein af, onder meer om ruimte te maken voor de helikopter. Badgasten moesten een andere plek opzoeken of naar huis gaan.

 4. was het water te koud?? waarschuwen ze wel voor of was ze al niet “gezond”. heel veel sterkte gewenst met dit grote drama..wens je niemand.

 5. wij lagen helaas naast.

  haar vader liep al een half uur heen en weer over het strand haar te zoeken. vervolgens heeft iemand haar gevonden in het water en hebben ze haar zeker 45 minuten tevergeefs proberen te reanimeren.

  het brak mn hart om haar vader kapot te zien gaan. op zn knieën keel hij toe. hoorde eerst dat ze 12 was en net dat ze 7 was. niet dat het verschil maakt, maar voor de mensen die wilen weten wat er is gebeurd.

  absoluut geen pretje om van zoiets getuige van te zijn.

  sterkte aan de familie.

 6. Wat een vreselijk bericht, zo jong meisje en dan al uit het leven gerukt.
  Vreselijk, ik wens de nabestaanden zeer veel sterkte toe.

 7. Het was een meisje van 10 jaar. Gevlucht uit Syrië en vorig jaar naar Nederland toegekomen met haar vader en haar broer. Haar moeder is nog in Syrië. Ze zat in groep 4 op de IJsselhof in Zwolle-Zuid.

  Door dit verschrikkelijke drama is een schoolmusical die achtstegroepers vanavond zouden geven niet doorgegaan.

  Al met al heel erg triest.

 8. Het is een meisje van 10jaar ze zat bij ons op school om het nederlands te leren en in de middag ging ze naar het ijsselhof

 9. Mijn dochter en ik waren getuige van dit verschrikkelijke drama wat zich afspeelde. hen waren vrienden van een syrische gezin die ik persoonlijk goed ken dus toen de vader en zoon en dochter kwamen gingen mijn dochter en ik kennis met hen maken en ze waren heel lief voor ons. Maar toen ik begreep dat het meisje helemaal niet kan zwemmen en geen zwemdiploma heeft alarmeerde ik de vader van goh doe haar zwemblaasjes of een zwemvest aan als ze het water in gaat en ik kreeg als antwoord ” no no no problem” zei die beste man. Op een gegeven moment ging ik even met mijn dochter naar het toilet en toen kwam hij naar me toe gelopen en vroeg in het engels of ik zijn zoon en dochter had gezien maar ik had ze niet gezien meer dus ik trommelde een dame op en die hielp mij mee met zoeken naar de zoon en dochter. Op een gegeven moment kwam de syrische man aangelopen met de verloren zoon maar het meisje van 10 jaar was nog steeds vermist tot dat er een mevrouw haar het water uit trok ook vlak achter het lijntje met de ballen eraan ( het geeft de kinderen een waarschuwing dat ze er niet over mogen gaan) Het was een afschuwelijk gezicht om dat te zien de politie kwam brandweer ambulance vervolgens nog de trauma helikopter maar niks mocht meer baten.. Ik was verdrietig maar ook tegelijkertijd heel erg boos op die man ( is menselijk) hij had haar zwemblaasjes of een zwemvest aan moeten trekken dan was dit nooit gebeurt natuurlijk en wat ik tegelijkertijd ook niet snap is dat haar broer eerst de hele tijd bij haar was en hij werd vervolgens aan de andere kant van het strand gevonden en hoe kan een kind van circa 1,50 M verdrinken in het water wat tot haar knieen kwam. Is het dan puur een misdrijf geweest of is ze onwel geworden? Niemand zal dit ooit weten maar ik vind het erg vreemd allemaal..

 10. Ik hoorde vanmiddag dat het meisje wel degelijk goed kon zwemmen.
  Haar moeder wil zsm uit Turkije overkomen voor de begrafenis; en/maar de betrokken imam wil dat het meisje zsm wordt begraven.
  Veel sterkte gewenst.

 11. Hoezo moet ik mij de ogen uit de kop schamen haar eigen vader plus zijn vriend vertelde mij dat ze niet kon zwemmen. Nee dit is geen stemmingsmakerij het is gewoon raar allemaal.

 12. Bericht door B, op 2 juli 2015 12:49
  Hoezo moet ik mij de ogen uit de kop schamen haar eigen vader plus zijn vriend vertelde mij dat ze niet kon zwemmen. Nee dit is geen stemmingsmakerij het is gewoon raar allemaal.

  Omdat je uit goed fatsoen dit soort dingen niet op internet moet gooien.
  Zoals Plantje al zegt; het is een groot drama.

  Veel sterkte aan de nabestaande, getuigen en hulpverleners.

 13. m.i. is er niets mis met het verslag dat B. brengt van de dramatische gebeurtenis.
  Verder is het belangrijk dat jonge kinderen kunnen zwemmen, om de een of andere (m.i. onbegrijpelijke) reden is schoolzwemmen geschrapt.
  Ik ga er niet over maar wat mij betreft brengen we schoolzwemmen weer standaard in het onderwijspakket. Je hebt hoofdzaken en bijzaken, wat mij betreft hoort kunnen zwemmen en bv je veilig door het verkeer kunnen bewegen tot het basispakket.

 14. Eens met veldwachter.

  Treurig verhaal wat natuurlijk nooit had mogen gebeuren.
  Uiteindelijk is het aan de ouders of ze hun kinderen leren zwemmen of in de gaten houden als ze in de buurt van water zijn.
  Maar ik denk wel dat het bij zwemmen de beste manier is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken als het via school gaat.

 15. @sPECky
  Ja mee eens, uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de ouder(s). Ik ben wel benieuwd hoe het zit met het kunnen zwemmen van kinderen en of dit aantal gedaalt is nu het schoolzwemmen al een paar jaar is afgeschaft.

 16. Ik volg de berichten van dit gebeuren vanaf de eerste minuut op meerdere nieuwsgroepen.
  Het vreemde eraan is dat ik vanaf het eerste uur er een vreemd idee bij had vanwege de vele mensen die daar zijn.
  Nou lees ik het bericht van B., en denk tja. Hoe is het eigenlijk gegaan.
  Tot mijn grote verbazing zijn er dan mensen die hem op zijn ervaring aanvallen.
  Wie zijn d erk zonde en Edwin om hem op zijn verhaal terug te roepen.
  Heel bizzar.

Reacties zijn gesloten.