Deltion College start AH-Academy

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College in Zwolle en Albert Heijn (AH) gaan samenwerken. Vanaf september 2015 biedt de mbo-instelling medewerkers van Albert Heijn de mogelijkheid om een opleiding te volgen bij de AH-Academy van het Deltion College. Geïnteresseerden kunnen een BBL opleiding Detailhandel op niveau 2, 3 en 4 volgen.

 

“De AH-Academy is een reguliere mbo BBL opleiding Detailhandel met een Albert Heijn sausje, de lesstof is aangepast op de Albert Heijn en gericht op de visie en de systemen van de supermarkt”, vertelt leraar Jaap Jonk. “Naast de verplichte lesstof krijgen de studenten een aangepast programma en extra gastcolleges van AH-ondernemers. Daarnaast brengen zij o.a. bezoeken aan andere AH-vestigingen en het distributiecentrum.”

Voordelen voor de werkgever
Volgens Albert Huisjes, ondernemer AH Dalfsen biedt de AH-Academy volop kansen: “Medewerkers die de opleiding hebben gevolgd kennen alle ins en outs van de supermarktketen. Hierdoor zorgen ze voor meer rendement uit de winkel en krijgen ze de juiste bagage mee. Door het volgen van deze opleiding krijgen studenten een officieel erkend mbo-diploma en doen zij tijdens de studie veel ervaring op. Een mooi voorbeeld van een win-win situatie!”

 

Betere aansluiting

Het initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking met uitzendbureau Prima Winkel Personeel, AH-ondernemers Fokko Kip (AH Hoogkerk), Albert Huisjes (AH Dalfsen) en Alfa College in Groningen met als doel om de opleiding Detailhandel beter aan te laten sluiten op de praktijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)