Ryan Thomas verrast sportvrienden Berkum 9

Foto van auteur

Zwolle – De Sportvrienden van Berkum 9, die dit jaar een actie voor de ernstig zieke Flooor van Til organiseren, werden donderdagavond verrast. PEC Zwolle speler Ryan Thomas kwam naar sportpark De Vegtlust om een door de selectie gesigneerd shirt, een paar voetbalschoenen, die hijzelf heeft gesigneerd, te doneren. Verder kreeg Berkum 9 het voor elkaar om een door Frank de Boer gesigneerde Ajax, en een door de selectie gesigneerd shirt van FC Utrecht te veilen. Al het geld dat Berkum 9 ophaalt ophalen met het toernooi, en deze artikelen, gaat naar de stichting Floor for life.

  23-07-2015_pec_shirt-vv_berkum_01.jpg

De jongens van Berkum 9, ook wel de Sportvrienden genoemd, moeten iedere week presteren. Iedere zaterdag staat er weer een finale op het programma. En bij finales is er maar één ding dat telt en dat is de winst. Bij winst stijg je in aanzien. Blijdschap en euforie. Niemand heeft echter aandacht voor de verliezer. Een tweede plaats telt niet in de maatschappij. Helaas, maar de waarheid is hard. Maar wat als je finales kunt organiseren waarbij er alleen maar winnaars zijn. Is dat een utopie? De Sportvrienden durven hier een glasharde NEE te roepen en schuiven het Nederlagentoernooi naar voren. Een toernooi wat alleen maar winnaars kent. Zoals in 2008: de winnaar kon met het hele team naar een tennistoernooi en de Sportvrienden konden 4200 euro aan het Zwolse Ronald McDonaldhuis overhandigen. Dit jaar is Floor van Til, een meisje van 5 jaar met een neuroblastoom, waar de Sportvrienden graag voor willen verliezen.

23-07-2015_pec_shirt-vv_berkum_02.jpg  

floor.jpg

23-07-2015_pec_shirt-vv_berkum_03.jpg 

 

Floor is bezig met haar eigen wedstrijd. Haar tegenstander is een neuroblastoom. Eentje van het ergste soort. Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Als Floor deze wedstrijd wint, gaat ze door naar de volgende ronde. Deze ronde zal in Philadelphia (VS) plaatsvinden. Deze wedstrijd zal dan ongeveer een half jaar duren. Dit is een zware wedstrijd, waardoor het gewenst is dat de familie, zoveel mogelijk bij Floor is. De Sportvrienden hopen dat Floor ook in aanmerking komt zodat de wedstrijd kan beginnen.

Vijf wedstrijden en diegene die de Sportvrienden de grootste nederlaag bezorgd is de winnaar. De win-win situatie zit in het feit dat de voetbalverenigingen die mee doen zo hun oefenwedstrijd krijgen, echter wat nog belangrijker is: door het inleggen van €200 door de participerende elftallen en een bijdrage van lokale sponsoren kan een stimulerend bedrag worden overhandigd aan Floor en haar familie. De sportvrienden hebben op hun eigen site, www.berkum9.nl, ruim aandacht voor dit toernooi. Mocht de gedachte u aanspreken, de Sportvrienden kunnen uw (financiële) hulp altijd gebruiken. Laat een bericht achter in het gastenboek of vul het contactformulier op de site in en zij nemen contact met u op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Ryan Thomas verrast sportvrienden Berkum 9”

 1. Wij zijn uiteraard zéér blij met de actie van Ryan, inderdaad een topper.
  Op onze site, http://www.berkum9.nl, kan er geboden worden op de spullen.
  Vul het contactformulier in met je bod.
  In de loop van de dag zullen de artikelen zichtbaar zijn op de site met het actuele, hoogste bod. Bieden kan tot eind augustus.

  Eventuele donaties zijn nog steeds welkom. Op de site staat het IBAN nummer, vermeld bij een storting wel . Al het ontvangen geld gaat uiteraard één-op-één door naar de stichting Floor for Life.

  Mocht u als bedrijf geïnteresseerd zijn? Meld je dan aan via de site. Wij kunnen dan een factuur sturen. Wilt u op vermeld worden op de diverse media uitingen (Site, sponsordoek, programmaboekjes), dan dient u zich voor 7 augustus aan te melden.

 2. Ik hoop dat er voor dat zieke meisje veel geld opgehaald wordt! Mooi dat PEC en andere clubs hier een bijdrage aan leveren.

 3. Misschien kan WLZ apart een oproep plaatsen om te doneren ovv rekeningnummer en naam. Dit meisje moet geholpen worden, geld voo ieder kind met die vreselijke ziekte!

Reacties zijn gesloten.