Jesper Drost per direct naar FC Groningen

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle voetballer Jesper Drost gaat per direct naar FC Groningen. Dat meldt het AD woensdagavond. De 22-jarige middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen bij de KNVB-bekerwinnaar. Voor Mustafa Saymak bestaat volgens technisch directeur Nijkamp ook voldoende interesse. PEC Zwolle presenteert nog deze week de nieuwe shirtsponsor. 

 13-07-2015_pers_presentatie_pec_24.jpg 

Drost wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag al gepresenteerd bij FC Groningen, dat zijn tot medio 2017 lopende verbintenis afkoopt. Bij zijn nieuwe werkgever wordt de schaduwspits de opvolger van Tjaronn Chery. Groningen was lange tijd bezig met Turuc, maar die koos voor een avontuur in Turkije. Daarop is de aandacht verlegd naar de Blauwvinger. Drost doorliep de jeugdopleiding bij PEC en is sinds zijn achttiende basisspeler in Zwolle. Onder trainer Ron Jans was hij vaste waarde. Drost maakte het afgelopen seizoen in 33 competitiewedstrijden 8 doelpunten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

63 gedachten over “Jesper Drost per direct naar FC Groningen”

 1. De homepage van peczwolle.nl blinkt weer eens uit in onvolledigheid. Daar nog niets over de transfer. Wie daar toch de webmaster van is??

 2. Wel een bijzondere transfer. Groningen is de laatste twee jaren gelijkwaardig aan Zwolle. Had Drost eigenlijk wel meer gegund, als bijvoorbeeld PSV of een aardige buitenlandse club.

 3. Prima transfer voor Drost en de transfersom kan PEC goed gebruiken. Komt er waarschijnlijk toch nog een versterking binnenkort. Ik denk ook dat Saymak snel vertrekt. Zijn een hoop basisspelers weg ten opzichte van vorig seizoen.

  Voordeel is dat met de transfersommen van Lukoki, Drost en waarschijnlijk Saymak en het aanstaande doorverkooppercentage / opleidingsvergoeding van Botteghin de financiën in één klap weer op orde zijn. Nu maar hopen op nog een of meerdere versterkingen.

 4. @kleber038:
  Simpel: Dit is een bericht uit de media, in dit geval het AD.
  Deze krant meldt ook dat hij hoogstwaarschijnlijk morgen zal tekenen.

  Pas nadat een speler ergens getekend heeft, zullen de desbetreffende clubs het melden, want dan pas is het rond.
  De website van FC Groningen meldt op dit moment er daarom net zo goed niets over.

 5. Drost had volgens mij nog contact voor 2 seizoenen. Voetballend gezien jammer dat hij vertrekt.
  Hoop dat Nijkamp goed onderhandeld heeft. Zo rond de 1,5 miljoen moet toch haalbaar zijn!

 6. Ik mag hopen voor hem dat zijn salaris fors stijgt daar in het hoge noorden, sportief gezien is het geen stap voorwaarts. Of hij vreest de leegloop bij PEC, dat kan natuurlijk ook.

 7. Vind het geen ramp. Drost is een speler die eerst voor z’n eigen gaat, en daarna voor het team. In z’n aanvallende rol kiest hij eerst voor een eigen actie, ipv het aanspelen van de spitsen.

 8. Hoezo gaat dit een k… jaar worden dan br? Je riep vorige week nog dat dit een superjaar gaat worden, beetje raar niet?

  OT: Weet idd niet of Drost hierop vooruit gaat, het levert wel weer wat knaken op waarvoor ze mooi naar een keeper kunnen kijken. Heb er vertrouwen in dat t wel goed komt

 9. Dat is nu eenmaal het lot van een ploeg als o.a. Pec. Ook een sportman wil promotie maken in dit geval misschien salarisverhoging, niks mis mee toch? Alleen heel erg jammer voor de supporters maar vorig jaar zaten we ook in zak en as toen spelers vertrokken en zie waar we zijn geeindigd!

 10. Mooi shirt, maar waar is het logo van de hoofdsponsor Compello met dat gekke chinese Trustbrix apparaat nu? Had trouwens wel iets gelezen over faillissementen bij Compello tijdens mijn vakantie. Is het echt over?

 11. @ArieZwolle, misschien vandaag of morgen nieuws over nieuwe hoofdsponsor. Compello stopt als hoofdsponsor vanwege tegenvallende bedrijfsresultaten/slechte marktomstandigheden.

 12. Wordt een plek bovenin het rechterrijtje, maar dan moet het wel meezitten komend seizoen. Iemand nog iets gehoord over de stadionuitbreiding?

 13. Saymak is overigens vanochtend (zwaar) geblesseerd afgevoerd vanaf de training.
  Kan ie een transfer wel uit zijn hoofd zetten.

 14. @Leonardo, dit seizoen gaan ze niet meer uitbreiden.

  Denk dat de transfersom nog wel tegenvalt aangezien Nijkamp het heeft over een ‘serieus bedrag’ ipv recordbedrag voor PEC. Dat record staat nu volgens mij een op een miljoen voor Lukoki.

 15. Vind wel dat zwolle vaak spelers veel te goedkoop weg doet. Als grotere clubs echt intree hebben willen ze ook nog weleens wat meer in die spelers investeren. En probeer als zwolle zijnde ook eens wat bij (voorbeeld FC twente) weg te halen.

 16. Saymak is overigens vanochtend (zwaar) geblesseerd afgevoerd vanaf de training.
  Kan ie een transfer wel uit zijn hoofd zetten.

  Dat is heel goed nieuws, wat een timing!

 17. leptop; dat is toch helemaal geen goed nieuws, niet voor de speler, niet voor PEC en ook niet voor zijn mogelijk nieuwe club. Rare reactie.

 18. @RObot, omdat je een veel te smalle selectie hebt, lees wat ron jans er over zegt. En een beetje creativiteit is ook nooit weg.

 19. Te verwachten transfer en zeer zeker op gerekend door de technische staf van PEC. Vanuit de jeugd van Pec opgeleid drost, compliment! Benieuwd welke speler zijn rol zal gaan overnemen. Gezien de versterkingen Marcellis, Hebling, Menig en Veldwijk heb ik er alle vertrouwen in dat ze de juiste man weer weten te strikken.
  Saymak heeft zijn knie ernstig verdraaid, ligt er lang uit. Een transfer zal er dan ook wel niet komen, zonde voor deze jongen.

  Hoorde dat Noord en Oost tribunes al uitverkocht zijn aan seizoenskaarten, lekker voor de sfeer!

  Op naar volgende week zaterdag, camboer thuis aanpakken.

 20. Als saymak wel langdurig uitgeschakeld is moet je niet vreemd opkijken als ze Wout Brama weer binnenhalen.
  Brama vindt zichzelf heel wat en wil naar het buitenland maar komt daar toch niet aan de bak. Hooguit als ballenjongen.

 21. @Aukje, ik heb gelezen wat Ron Jans zegt en hij geeft aan dat de focus op een keeper en mogelijk verdediger ligt en dat hij denkt het vertrek van Drost intern op te kunnen lossen. Dus waar haal je vandaan dat ze een vervanger voor Drost willen halen?

  Creativiteit is natuurlijk altijd welkom maar denken dat de prioriteiten agens anders liggen.

  Vanmiddag om 12.00u waarschijnlijk presentatie hoofdsponsor.

 22. Om alle fantasten even uit de droom te helpen over het zogenaamd betaalde transferbedrag van 2 miljoen euro, dit heeft Hans Nijland directeur van FC Groningen hierover gezegd: “Nijland sprak op de presentatie van Drost verder zijn verbazing uit over de uitlatingen van Ron Jans, de trainer van PEC Zwolle. Die liet donderdag weten dat Groningen een recordbedrag overmaakt naar Overijssel.

  “Ik wist niet dat Ron Jans over de centjes ging bij PEC Zwolle”, lacht Hans Nijland in gesprek met RTV Noord. “Dit bevreemdt me enigszins. Zwolle heeft ons met klem verzocht het bedrag niet te noemen. Maar het is zo: we hebben stevig in de buidel getast.”

  Vooral het zinnetje dat op verzoek van PEC, FC Groningen niets over de hoogte van het transferbedrag mag zeggen, doet vermoeden dat Groningen een koopje heeft gedaan. Lekker onderhandeld PEC!

 23. Als Jans zegt dat het een recordbedrag is, en hem geloof ik, is dat meer dan dat voor Lukoki (ruim 1 miljoen) gevangen werd. Goede deal dus.

 24. Waarom wil PEC dan dat er niets over dat bedrag bekend gemaakt wordt? Dat is toch raar? Kennelijk hebben ze iets te verbergen.

 25. Dat lijkt mij wel, Pec heeft een beperkt budget en tot 1 sept zijn ze nog in onderhandeling met verschillende partijen over spelers contracten etc.
  Om open en bloot te laten zien wat je in je portemonnaie hebt kan dat proces beïnvloeden. Verder kan het ook een kwestie van etiquette zijn misschien ?

 26. Waarom zou pec in vredesnaam het bedrag van deze transfer bekend maken? Staan volkomen in hun recht en gezien het aankoop beleid en de prestaties van de afgelopen jaren, verdienen ze het volle vertrouwen van ons. Gezien de reacties van sommigen, leeft het weblog Zwolle in deventer volgens mij ook wel..

 27. PECFan; de belangrijkste reden is dat PEC Zwolle bij de KNVB in categorie zit, daar zit je in als het financieel een zooitje is. Daarom heeft PEC geen cent te makken, als ze wel geld hadden, dan waren ze door de KNVB allang financieel gezond verklaard. Het feit dat PEC maar niet communiceert over dat soort zaken, zegt meer dan genoeg. En denk niet dat ik PEC geen succes gun, want dat doe ik namelijk absoluut wel. Sympathieke, goedvoetballende ploeg, maar ik vrees dat komend seizoen weleens lastig kan gaan worden.

 28. Maar je voelde je eerder wel aangesproken… Al wat te klagen op wz gezet over molecaten. Gezien de transfers van de afgelopen tijd en deze sponsor heb je vast nog steeds de indruk dat pec ‘geen cent te makken’ heeft. Succes in de Jupiler

 29. In Deventer moeten ze zich bezig houden met dat rattenproblematiek..
  Op rtv-oost stond vermeld dat de binnenstad er vol mee zit, nou ze moeten maar daar de hele stad goed controleren, er zitten er meer daar hoor…
  Hun zullen nooit maar dan ook nooit presteren wat PEC afgelopen jaren had gepresteerd en hun kunnen beter zich op dat Jupiler jaar voorbereiden want in de eredivisie hebben ze niks te zoeken..
  FOOOOORRRRZZZAAAAA PEC 😀

  Jesper Drost heel veel succes gewenst in Groningen!!!

 30. Oost tribune, waar heb je het over? Ik ben niet voor Go Ahead, en de sponsorbijdrage van Molecaten is 150.000 euro per seizoen. Vergelijk dat eens met FC Utrecht, die krijgen 1,2 miljoen euro per jaar. Vind je het nog steeds een goede deal en als je een reactie aan mij richt dan reageer ik daar op, ik werd dus ook aangesproken. Ik gun PEC het allerbeste, maar feit is dat het financieel allesbehalve rooskleurig is bij PEC en toch zit ik komend seizoen gewoon op de tribune, als ik daar tijd voor heb. Want PEC is een mooie club. Duidelijk genoeg zo? Zoniet, ga dan ergens anders trollen.

 31. Utrecht is toch ook een veel grotere club in historie en naam dan Pec. Ook hele andere regio. Dat kan je niet vergelijken.

  Waarom zou Pec het bekend maken. Maak je jezelf alleen maar zwakker tijdens andere onderhandelingen. Andere club of speler ruikt dan meer geld. Wel of niet weten. Ik slaap er niet minder om.

  Lees trouwens vandaag dat Groningen ook wil proberen om Andersom te huren van Ajax. Dat vind ik dan weer onlogisch als je rusnak en drost hebt

  En leonardo. Volgens mij heb jij wel honger. Je hapt altijd zo lekker op alles. Net als bij Abel. Gewoon niet reageren joh.

Reacties zijn gesloten.