Goede remise Berkum tegen Flevo Boys

Foto van auteur

Zwoille – VV Berkum is de oefencampagne op eigen terrein gestart met een verdienstelijke 0-0 remise tegen hoofdklasser Flevo Boys Emmeloord, waarbij de Zwolse eersteklasser in beide helften de overhand en de beste kansen had.

Flevo Boys wilde direct na de aftrap met aanvallend spel de wedstrijd naar zijn hand zetten maar Berkum verdedigde solide, zodat de debuterende keeper Bjarn Onderstal voor rust nauwelijks op de proef werd gesteld. De Zwollenaren waren daarentegen al na een minuut of 10 gevaarlijk en bleven met een sterk middenveld en razendsnelle aanvallen de Flevo Boys-defensie ontregelen. Dat zorgde voor goede kansen voor Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, die twee keer alleen op het vijandelijke doel af kon maar keeper Jurjan Wouda op zijn weg vond. De bezoekers kwamen gelukkig weg toen een lob van Berkum-verdediger Jason Huisman buiten het bereik van doelman Wouda tegen de lat plofte.

Na rust zat er even wat minder lijn in het spel van de Zwollenaren en moest doelman Dominic van Hoof, in de tweede helft in het veld gekomen voor collega Onderstal, een aantal keren handelend optreden. Zo maakte hij na ruim een uur spelen met een knappe reactie een vlammend schot van Frank Post onschadelijk. Daarna kwamen er aan de andere kant echter weer flinke kansen voor Chris en Marc van der Meulen, maar de broers hadden deze avond het vizier nog niet goed genoeg afgesteld. Berkum had opnieuw pech toen een snoeiharde vrije trap van verdediger Dirk Muis tegen de onderkant van de lat spatte en het veld weer in stuitte.

Berkum kan, ondanks het missen van een aantal flinke kansen, na slechts enkele trainingen terugkijken op een geslaagde eerste oefenduel. De nog niet complete ploeg liet zien goed uit de voeten te kunnen tegen een hoofdklasser, waarbij ook de debuterende spelers goed voor de dag kwamen. Dat gold ook voor verdediger Bram Pool en middenvelder Thom Kooke, allebei vorig jaar nog actief in het tweede van Berkum, die een prima partij speelden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)