Studenten Deltion College ‘fit for the job’

Foto van auteur

Zwolle – Op 27 augustus staat het Deltion College in Zwolle in het teken van een gezonde leefstijl. Danser, acteur, choreograaf en ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht Juvat Westendorp brengt eerstejaars studenten in beweging en maakt ze ‘fit for the job’. De speciale aandacht voor een gezonde leefstijl is onderdeel van de introductieweek en de presentatie van het sportaanbod.

 

Tijdens deze dag worden de mbo-studenten bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl en gezond en veilig werken. Tijdens de Fitweek in januari 2016 gaan zij zelf aan de slag in workshops over leefstijl, fysieke belasting en psychische belasting. Het Deltion College is een Gezonde School, actief op het gebied van vitaliteit en levert daarmee een bijdrage aan een gezonde (regionale) economie.

Bestuursvoorzitter, Deltion College Bert Beun: "Een Gezonde School bereik je niet alleen, daar heb je goede samenwerking en verbinding voor nodig. Maak ook de verbinding met de toekomst, zodat studenten niet alleen gezond en veilig leren op school, maar ook op hun stage- en toekomstige werkplek."

 

De bijeenkomst op het Deltion College is een kick-off van het project De Gezonde Werkvloer een gezamenlijk initiatief  van   

Jongeren Op Gezond Gewicht, de MBO Raad en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Komende jaren worden op meerdere mbo colleges workshops aangeboden, zodat studenten, praktijkbegeleiders en leerbedrijven samen actief aan de slag gaan.