Berkum voor beker naar Olde Veste

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdagavond bij Olde Veste ’54 in Steenwijk de laatste poulewedstrijd in het toernooi om de Districtsbeker Oost. Beide clubs zitten daarbij in  de comfortabele positie dat ze de volgende ronde al hebben bereikt.

Olde Veste eindigde het afgelopen seizoen, mede door trainersperikelen, op een zesde plaats in de noordelijke 1e Klasse E. Dat viel wat tegen voor de Steenwijkers, die in de voorgaande jaren met een tweede en derde plaats een aantal keren heel dicht bij promotie naar de hoofdklasse waren. Met ingang van de nieuwe jaargang staan nu de trainers Leo Blom en Jan Derk Brandsma aan het roer. Dit duo deed het zes seizoenen lang goed bij hoofdklasser MSC in Meppel, maar was daarvóór al actief bij Olde Veste. Dat was zeker een succes, want Blom en Brandsma loodsten de Steenwijkers van de vierde naar de eerste klasse. Hun ambitie voor de nieuwe jaargang bij hun ‘oude club’ werd al direct uitgesproken: met Olde Veste naar de hoofdklasse! In het bekertoernooi deed Olde Veste het tot nu toe prima, met in de poulefase een 1-3 overwinning bij Germanicus en afgelopen zaterdag een 2-3 zege bij Heino.

Uitstekende bekercampagne
Berkum kan terugkijken op een geslaagd oefenprogramma in de aanloop naar het nieuwe seizoen en een uitstekende bekercampagne. De Zwolse eersteklasser zorgde vorige week voor een verrassing door ten koste van topklasser TEC in Tiel de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker te bereiken. In de strijd om de Districtsbeker werd eerst Heino met 6-1 afgedroogd en afgelopen zaterdag maakte Berkum met 0-6 in Coevorden gehakt van Germanicus. Net als Olde Veste verzekerde Berkum zich daarmee al na twee wedstrijden van een plek in de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Doelsaldo
Het duel van dinsdagavond tussen Olde Veste en Berkum moet uitmaken welk team als eerste eindigt in de poule, waarbij de Zwollenaren door hun riante doelsaldo genoeg hebben aan een remise. Berkum-trainer Willem Brouwer kan de wedstrijd, enkele dagen voor de start van de nieuwe competitie, bovendien goed gebruiken om van blessures terugkerende spelers weer wedstrijdritme op te laten doen.

De bekerwedstrijd tussen Olde Veste ’54 en Berkum staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Wilfried van Schaik uit Goor, die aan de Parallelweg 11 in Steenwijk om 20.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)