Man gepakt voor poging moord 3-jarig meisje

Foto van auteur

De Pioenstraat in Pierik.
Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De politie heeft op maandagmiddag 7 september een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden voor een poging moord dan wel doodslag op een 3-jarig meisje. Hij werd herkend op basis van getuigenverklaringen.

Donderdagmorgen 3 september was het meisje voor een woning aan de Pioenstraat aan het spelen. Haar vader zat in de woonkamer en zag bij de voordeur opeens een onbekende man gehurkt zitten bij zijn dochter. Toen de vader ging kijken wat er aan de hand was, trof hij zijn dochter in de gang aan met de verdachte gehurkt naast haar terwijl hij zijn handen om de keel van het meisje had.

De politie is meteen een onderzoek gestart en riep getuigen op om zich te melden. Op grond van de getuigenverklaringen en het onderzoek is de man maandagmiddag aangehouden. De verdachte wordt donderdag 10 september voorgeleid voor de rechter-commissaris voor poging moord dan wel doodslag.

Foto 1
De Pioenstraat in Pierik. - Foto: Peter Denekamp
De Pioenstraat in Pierik.
Foto: Peter Denekamp

19 gedachten over “Man gepakt voor poging moord 3-jarig meisje”

 1. Het is dus nog ernstiger. [ur=https://www.weblogzwolle.nl/content/view/47521/55/]Mishandeling[/url] wordt een voorleiding voor

  poging moord dan wel doodslag

  . Walgelijk.

 2. opsluiten deze man en nooit meer vrij laten, kei hard laten werken in de bajes om z’n eigen kost te verdienen. ik hoop dat er goede hulp komt voor dit meisje en haar vader.

 3. @ x

  Huh? Mensen mogen van jou niet oordelen want ‘we weten nog niks’ maar jij speculeert er op los terwijl jij ook niets weet. Jij gaat nog veel verder door alvast een alibi voor de dader te verzinnen. Walgelijke goedprater ben je.

  Psychose of niet deze vent moet heel lang uit de samenleving.

 4. Bericht door x, op 8 september 2015 23:02

  Wat een oordelen, terwijl wij verder niks over deze nare situatie weten.
  Misschien is de dader ontoerekeningsvatbaar? Psychotisch?

  Inderdaad…misschien had hij wel een goede reden om dit drie jarig meisje de keel dicht te knijpen…

 5. Eens met x.
  Je weet het niet waarom.
  Dat heeft niets met goedpraten te maken.
  Eerst de zaak maar eens afwachten zodat de toedracht bekend wordt.
  Dan kan oordelen altijd nog.
  Misschien hebben jullie dan snoeihard gelijk. of niet.

 6. Als hij morgen wordt voorgeleid en hij wordt vrijgelaten of een korte verlenging voor het onderzoek dan is er wat anders aan de hand en zal het verhaal ook wel bijgesteld worden.

  als het een verwarde man is hoop ik dat hij zich laat onderzoeken en dat er TBS uit komt rollen. Anders staat hij weer onbehandeld na 5 jaar met “goed gedrag” op straat.

 7. Ik ben wel een beetje klaar met redenen verzinnen om een dader te beschermen!
  Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niet terugwil naar de middeleeuwen waar we daders gelijk gingen lynchen, maar als bewezen wordt dat dit verhaal waar is, dan volstaat geen enkel excuus.

  Ik heb sterk het idee dat wij zaken op onszelf projecteren, onder het mom van: “Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit zomaar doet, dus er moet wel iets aan de hand zijn met die persoon”. Juist omdat we het niet kunnen voorstellen, moet je korte metten maken met dit gedrag.

 8. @Tsja

  Totaal geen leuke manier van reageren op dit topic van jouw kant. Je probeert het als een soort sarcasme naar buiten te brengen naar mede reageerders en lezers, maar toch inhoudelijk tussen de regel door in jouw reactie, proef ik daar wel enigszins een vorm van waarheid in de voor jouw rechtvaardiging van het eventueel kunnen wurgen van een onschuldig 3 jarig kindje.

Reacties zijn gesloten.