Eerste Zwolse Herfst Fair smaakt naar meer

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen zaterdag opende wethouder Ed Anker de eerste Zwolse Herfst Fair. Met bijna 1000 bezoekers was het evenement bij leer-, werk- een kaasboerderij De Huppe een groot succes.

herfst_fair.jpg

Op de eerste Zwolse Herfst Fair kon jong en oud genieten van ambachtelijke en lokale producten, woon- en herfstdecoraties, workshops en kleding. Dertig lokale ondernemers zorgden op het terrein van De Huppe voor een heerlijke sfeer. Als symbolische openingshandeling kreeg wethouder Ed Anker een kistje De Huppe puur natuur aardappels aangeboden.

Volgend jaar weer
Wilma van Visteren, initiatiefneemster van de fair en eigenaar van De Huppe:”Zwolle had nog geen herfstfair en daar wilde ik iets aan doen. De Herfstfair is een schot in de roos. Deze eerste editie met 30 lokale ondernemers trok gelijk al bijna 1000 bezoekers. Dat smaakt naar meer. Ik heb nu al weer ideeën voor de Zwolse Herfst Fair 2016. Ik hoop dat de wethouder er dan ook weer bij is”.

Na regen komt zonneschijn
Na een regenachtige start werd het tegen elf uur gelukkig droog. Vanaf dat moment was het boerderijterrein de hele dag gezellig druk. Bezoekers konden bijvoorbeeld proeven van wijn, kruiden, brood, vleeswaren en patés of een kijkje nemen in de kaasmakerij. Veel belangstelling was er ook voor de appelpers, waar appels uit buurtschap Schelle-Oldeneel werden geperst, en de bloemenpluktuin van De Huppe. Kinderen vermaakten zich op het springkussen, op de rug van een pony of ezel, bij de schmink of bij de bouwwerken van scoutinggroep Indaba.

Enthousiast
Niet alleen de bezoekers waren enthousiast over de eerste Zwolse Herfst Fair. De ondernemers waren zeer tevreden over de verkoop en de sfeer. Veel hebben zich gelijk al weer aangemeld voor de fair van 2016. Wilma van Vilsteren: “Er is veel belangstelling voor lokale, eerlijke producten. Dat merk ik ook aan het aantal bezoekers aan onze landwinkel. De wethouder hebben we daarom ook een kistje met 3 soorten aardappels aangeboden. Hier naast de boerderij op biologische wijze geteeld”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)