Zwolle – Windesheim is in de vandaag verschenen Keuzegids HBO 2016 in de categorie grote hogescholen gestegen van de vijfde naar de tweede plek. Daarmee is Windesheim de beste grote hogeschool boven de rivieren. Vijf opleidingen van Windesheim zijn bovendien als topopleiding gekwalificeerd, twaalf opleidingen behaalden een nummer 1 notering.
De tweede plaats in de Keuzegids HBO 2016 volgt op de eerste plaats die Windesheim vorige week behaalde in de ranking ‘beste studies 2015’ van tijdschrift Elsevier. Alleen Avans (nummer 1, met 67 punten) en Windesheim (65 punten) krijgen in de Keuzegids van de categorie grote hogescholen een plus beoordeling. Albert Cornelissen, voorzitter College van Bestuur van Windesheim, is zeer tevreden over de uitkomst. "De kwaliteit van onze opleidingen staat bij ons voorop. We hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt. Deze prestatie is een beloning voor de inzet van de afgelopen jaren om al onze opleidingen weer naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. En daar zijn we in geslaagd. Zo hadden vorig jaar 28 opleidingen van Windesheim een top 3 notering, dit jaar zijn dat er 36. "
De positieve beoordeling in de Keuzegids ziet Windesheim ook terug in de eigen statistieken. Zo is het afgelopen jaar het studiesucces toegenomen en is de uitval onder studenten substantieel gedaald. De studieuitval voor de totale studentenpopulatie is verminderd met tenminste 10 procent. Het aantal bachelorstudenten dat binnen vijf jaar afstudeert is met zo’n vier procent gestegen. Cornelissen: "We hebben hoog ingezet op het thema studiesucces. We zien dat onderwijsteams zich meer bewust zijn wat voor studieloopbaanbegeleiding studenten nodig hebben. Er is meer maatwerk geboden en meer aandacht voor de aanpak van struikelvakken. En we zien dat onze studenten harder werken doordat ze op de juiste manier gestimuleerd worden."
Vijf opleidingen van Windesheim hebben een score van 75 punten of meer en krijgen van Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dit zijn Civiele Techniek, Elektrotechniek, Global Project and Change Management en Werktuigbouwkunde in Zwolle en Ruimtelijke Ontwikkeling in Almere. Ineke van der Wal, directeur Techniek bij Windesheim, is trots op de technische topopleidingen: "Het is goed om te zien dat met name de ontwerp- en constructie-opleidingen het zo goed doen. De beroepspraktijk zit hard te springen om deze vakmensen."
De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Zie www.keuzegids.org voor meer informatie.
We zullen de ondermaatse opleidingen journalistiek en wat anderen nooit vergeten. Ook in 2010 en later weer een directeur die zit te grabbelen in de kas.
Jammer Maryam, dat je zo negatief en zuur in het leven staat. De laatste jaren heeft Windesheim juist een enorme inhaalslag gemaakt en behoort nu tot de beste van NL. Dat jij blijft hangen in het verleden zegt meer iets over jou.
Prima, dat is jouw mening. Dat jij de werkelijkheid niet wilt zien, zegt at over jou.
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/bestuurders-hogeschool-windesheim-declareren-tonnen-1.5045776
Maryam is zuurpruim. Zuurpruim is Maryam. Wees toch eens blij als de dingen goed gaan! Wees eens trots op Zwolle! Probeer wat positiever in het leven te staan, je zult zien dat het allemaal een stuk leuker en gezelliger wordt om je heen. Maar vooral ook voor jezelf. Gewoon een tip. Gratis. Niet te zuur op reageren. Graag gedaan.
Is toch leuk voor Windesheim? Het HBO is in z’n geheel toch al volledig uitgehold door opleidingen als ‘Communicatie’ ‘Toerisme’ , ‘Hogere Hotel Management School’ en vergelijkbare MBO- ‘studies’. Toch aardig als je dan op dat niveau in elk geval nog een beetje leuk meedoet!
hallo met adrie
ik vindt ook goed nieuws ik baal alleen van de houding van studenten en leraren in verkeer daar steken zo over
@ Maryam, op 29 september 2015 12:31. Wij hebben privé ook een bijzonder slechte ervaring met Windesheim…maar je moet door he.
Het wachten op dat negatieve nieuws…
zal weer iemand zijn die ontslagen wordt omdat hij of zij aan het graaien waren…
Trouwens is het eerlijk gezegd geen nieuws en niks bijzonders als dat weer bekend wordt want dat is normale gang van zaken het gebeurt in NL bijna bij elke bedrijf!
@maryam Dat jij je laat leiden door een suggestief en ongenuanceerd nieuwsartikel, zegt genoeg. Windesheim presenteert alle onkosten in het declaratieoverzicht en dat doen de meeste hogescholen niet. Dat verstoort de vergelijking. De bedragen zijn echter niet anders dan bij andere hogescholen. Het is geen toeval dat de Stentor er na dit slechte artikel niet meer op terugkomt.
Wel zou je het landelijk mbt tot alle hogescholen en universiteiten (en ziekenhuizen en eigenlijk ook het bedrijfsleven) kunnen hebben over de onkosten en declaraties van bestuurders. Dat gaat minister Schippers voor onderwijs iig doen.