Geluidsscherm Westenholterallee doorgetrokken

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Het geluidscherm langs de Westenholterallee wordt doorgetrokken. Hiermee wordt de geluidsoverlast op de Beukenallee en het Spoolderplein verminderd.
De werkzaamheden starten op 5 oktober aanstaande. Het bestaande geluidsscherm aan het Spoolderplein wordt verlengd tot aan de tunnel Beukenallee.

De afgelopen jaren zijn er forse investeringen gedaan om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en specifiek de infrastructuur voor Westenholte en Stadshagen. Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan de Westenholterallee, de tweede fase van de Hasselterweg en de Boxumtunnel gerealiseerd. Al geruime tijd ervaren de bewoners van het Spoolderplein en de Beukenallee geluidsoverlast van het verkeer. Om dit geluid voor het overgrote deel weg te nemen wordt het bestaande geluidsscherm doorgetrokken.

Tijdens de werkzaamheden is de carpoolplaats niet in gebruik als parkeerterrein. Vervangende parkeergelegenheid is gedurende de bouwtijd beschikbaar op het parkeerterrein van het Mercure-hotel. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Om automobilisten komend vanaf de Spoolderbergweg gelegenheid te geven dit tijdelijke parkeerterrein te bereiken is de bussluis tussen Hertsenbergweg en Beukenallee (nabij de carpoolplaats) gedurende de duur van de werkzaamheden buiten gebruik. De werkzaamheden worden naar verwachting medio december 2015 afgerond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Geluidsscherm Westenholterallee doorgetrokken”

  1. @ abel 14; Bij het eerste niet nee, elders; op het trainingsveld en qua prestaties…valt het hard mee abel 14. Tjonge wat een ledenaantal zal WVF inmiddels ook wel niet hebben! Met die ultra-jonge volwaardige competitie op vrijdagavond….EN dat nogal betrokken nieuwe seniorenteam, dat wekelijks hilarische wedstrijdverslagen op Facebook doneert. Dus lief hoor, maar zorgen maken over WVF hoeft zéker niet.

    Wat heeft Berkum overigens gemaakt zaterdag?

  2. Ik begrijp dat de carpoolplaats ook achter een geluidsscherm verdwijnt?
    Dan wordt het daar nóg meer een paradijs voor gespuis. Nu is er nog enige sociale controle door langsrijdend verkeer en de mensen in de kantoortorens. Die hebben al meerdere auto-inbrekers laten oppakken, maar straks kunnen die ongezien hun gang gaan…

  3. Gelukkig rijden er regelmatig lesauto’s over carpoolplaats. Is er nog een beetje controle. Misschien is het nog mogelijk om het deel langs de carpoolplaats te voorzien van een doorzichtig geluidscherm?

Reacties zijn gesloten.