Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 9 november a.s. is mevrouw Janita Gorte de nieuwe directeur-bestuurder van Driezorg. Haar belangrijkste taak is de organisatie aan te sturen bij het realiseren van de nieuwe strategische koers.

 

8302015143146.jpg

"Met deze aanstelling zetten we een belangrijke stap om de organisatie toekomstbestendig te maken," aldus Ellen Kruize, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Een nieuwe directeur-bestuurder zorgt voor zekerheid en stabiliteit. Een basis die nodig is, om verder te kunnen bouwen aan de nieuwe strategische koers. Met haar ruime kennis en ervaring, zoals opgedaan bij onder andere KwadrantGroep, IJsselheem, Palet, TSN Thuiszorg Groningen, Stichting Philadelphia Zorg, Baalderborg en Zorgverzekeraar Achmea, kan Janita Gorte daarin veel voor Driezorg betekenen."

 

Nieuwe strategische koers: zorg anders organiseren
"De nieuwe koers is noodzakelijk om ook op lange termijn beter het hoofd te kunnen bieden aan de landelijke veranderingen in de ouderenzorg en de strengere toetsingen van onder andere de inspectie. Om dit te realiseren gaat Driezorg de zorg anders organiseren. Bijbehorende plannen zijn afgelopen week aan de medewerkers gepresenteerd. Eind deze week en begin volgende week worden ze nader mondeling toegelicht aan cliënten, eerste contactpersonen en vrijwilligers. We realiseren ons dat deze plannen ingrijpend zijn, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Ze zijn echter wel nodig om de kwaliteit van zorg te verbeteren en om aan de steeds complexer wordende zorgvraag van cliënten te voldoen."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg”

 1. @Ans:
  Nee, zij hoeft geen medewerkers meer te ontslaan, want afgelopen week hebben al zeker 150 medewerkers van Driezorg te horen gekregen dat ze op straat staan!

 2. fgelopen week hebben al zeker 150 medewerkers van Driezorg te horen gekregen dat ze op straat staan!

  Daar lees je in het artikel dus niets over.
  Dus werkers eruit en vergaderaars erin?8)

 3. Wat kan je zeggen van managers en directeuren in de zorg? De zorg, het feitelijke werk dus, is totaal uitgekleed in vijf, tien jaar tijd. Complexe constructies met teamleiders, managers, zorgcoaches, rendementstrainers, motivatiegoeroe’s, bewegingsagogen, geriatrie-specialisten en ander graaigajes hebben er niet voor gezorgd dat de zorg -nogmaals de feitelijke zorg- maximaal is.

  Zal deze nieuwe directrice het tij weten te keren, of zit er ze er ook voor haar eigen gewin? Zal zij de dienstverlening, de zorg en de organisatie van Driezorg tot toonaangevend weten om te toveren, of wordt zij net als haar voorgangers en mede-directieleden, louter en alleen een graaier voor wie een redelijk inkomen niet afdoende is? Gaat ze na drie, vier jaar door naar de volgende, nóg hogere functie of gaat ze binnen Driezorg écht zorgen voor adequaat management?
  Ze heeft het zelf in de hand; ze bepaalt zélf haar succesfactor.

Reacties zijn gesloten.