Musicus John Clayton te gast in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op uitnodiging van het JazzArt Orchestra zal Grammy-winnaar, arrangeur en contrabassist John Clayton bijna een week te gast zijn in Zwolle. Multi-tasker Clayton is naast een geweldig musicus, een uitstekende docent. Hij gaat aan de slag met studenten, een scholierenorkest en een groep arrangeurs en sluit de week af als dirigent voor het JazzArt Orchestra. Samen met gastvocalist Ruben Hein geven ze een concert in theater Odeon. 

 

image001.jpg 

 

Grammy-winnaar John Clayton heeft bekendheid verworven als bassist, componist en arrangeur in zowel de jazz als de klassieke muziek. Hij werkte met Count Basie, Quincy Jones, Diana Krall, Paul McCartney, Queen Latifah, Charles Aznavour, Whitney Houston en vele anderen. In de jaren 80 was hij een aantal jaren 1e bassist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en daarna muziekprogrammeur bij de Los Angeles Philharmonic Association en de Hollywood Bowl. Momenteel is hij onder meer muzikaal leider van een van de beste Bigbands van de wereld, het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Clayton staat bekend om zijn energieke en expressieve manier van dirigeren.

 

Jazz educator

John Clayton stond al lange tijd bovenaan het lijstje van het JazzArt Orchestra, dat dit jaar ook nog haar 10-jarig jubileum viert. Hij beschikt over de unieke eigenschap op alle niveaus het beste uit zijn leerlingen te halen en op bijzonder inspirerende wijze te kunnen vertellen en musiceren. Naast lesgeven aan studenten van het ArtEZ Conservatorium zal hij daarom ook met een ad hoc samengesteld ‘Youth Jazz Orchestra’ bestaande uit scholieren van het Meander College, Van der Capellen Scholengemeenschap en het Greijdanus College uit Zwolle aan de slag gaan. Zijn ervaring op arrangeer gebied deelt hij met een groep (ervaren) arrangeurs uit de regio, tijdens de ‘arrangers talent class’. Clayton sluit zijn week in Zwolle af met een repetitiedag en concert met het JazzArt Orchestra.

 

Ruben Hein

Het JazzArt Orchestra geeft samen met John Clayton en gastvocalist Ruben Hein op 1 november een concert in theater Odeon. Edison winnaar Ruben Hein is vooral bekend als zanger sinds zijn debuutalbum Loose Fit, dat in 2010 verscheen op het legendarische label Blue Note. Daarvoor verdiende hij al zijn sporen als jazzpianist. Als singer-songwriter streeft hij naar een synthese van de soul van Bill Withers, de veelzijdigheid van Radiohead en de ruimte in de muziek van Miles Davis. Hij speelde met zijn band op alle grote poppodia, stond met het Metropole Orkest in theater Carré en werd genomineerd voor twee 3FM awards.

 

JazzArt Orchestra meets John Clayton

Special guest: Ruben Hein

 

Zondag 1 november 2015 

Aanvang: 16.00u 

Locatie: Theater Odeon

Blijmarkt 25

8011 ND Zwolle

Er zijn speciale kortingen voor studenten & scholieren. 

www.jazzartorchestra.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)