Windesheim in Dialoog over vergrijzing

Zwolle – De vergrijzing en ontgroening van onze samenleving wordt veelal gezien als probleem, maar ze biedt ook kansen, perspectieven.

Amerika is al verder vergrijst dan Nederland. Wat dat oplevert en hoe het ministerie van VWS kijkt naar de Nederlandse situatie, wordt gedeeld op 3 november in twee lezingen, door prof. dr. JoAnn Damron en drs. Evert-Jan van Asselt. In 2050 is een op de vier Nederlanders ouder dan 65 jaar, waarvan een aanzienlijk deel 85 jaar en ouder is. In aanloop naar dat jaartal gaat de samenleving er al anders uitzien en dat heeft consequenties voor het straatbeeld, voor gewenste en benodigde producten, voor de wijze van wonen en hulpverlening.

Een vergrijzende samenleving wordt vaak gezien als probleem, maar het biedt zeker ook kansen. Prof.dr. JoAnn Damron-Rodrigues, gerontoloog en professor aan de Universiteit van Californië deelt de opgedane ervaringen uit Amerika; een land dat al sterker is vergrijst dan Nederland. Drs. Evert-Jan van Asselt, strateeg bij het ministerie van VWS deelt de visie vanuit het ministerie van VWS op die vergrijzende samenleving in Nederland. De perspectieven kunnen zien van een vergrijzende samenleving betekent ook dat achterhaalde veronderstellingen, mentale beelden en mythen bijstelling verdienen.

De lezingen vinden plaats op 3 november in de Grote Kerk in Zwolle; de middag begint om 15.30 uur, de deuren zijn open vanaf 15.00 uur. Dit programma is een samenwerking tussen de opleiding Toegepaste Gerontologie en Windesheim in Dialoog. Meer informatie: windesheimindialoog.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)