Zwolse studenten zoeken balans

Foto van auteur

Zwolle – ‘You only live once, in balans?’ Dat is het thema van het Studium Generale, hét evenement voor en van studenten van de gezamenlijke beroepsopleidingen in Zwolle.

In deze editie die speciaal op mbo studenten is afgestemd wordt de diepgang gezocht en ligt de focus op het opnieuw in balans brengen van jezelf. Op dinsdag 10 november in de Grote Kerk te Zwolle zullen vanaf 12:00 uur de Zwolse rapper Rico en de band Muppetstuff het podium betreden in een rijk gevuld dagprogramma met inspirerende sprekers, interviews, optredens, demonstraties, workshops, aandacht voor het innerlijke en voor het uiterlijk. 

 Nederlandse studenten gaan vergeleken met andere Europese nationaliteiten het grootste aantal uur naar school. Er heerst een enorme prestatiedruk, studenten moeten belangrijke keuzes maken en constant balanceren tussen studie, bijbaan, familie, liefde en een sociaal leven. Het is tijd om te relaxen, reflecteren en rebooten. Met behulp van persoonlijke verhalen van succesvolle artiesten en motiverende speeches wil Studium Generale jongeren stil laten staan bij de vraag: ‘Waar sta ik nu? Hoe kom ik in balans met mezelf en in relatie tot anderen?’. Studium Generale is een initiatief van de Zwolse 8. Deze editie wordt georganiseerd door onderwijs instellingen Cibap en Landstede, Grote Kerk, Buro Ruis, Organisatie Meester en Organisatie Studio. Aanmelden kan via studiumgenerale@cibap.nl, plaatsen beperkt beschikbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwolse studenten zoeken balans”

  1. Een student die balans zoekt?
    Het moet niet gekker worden. Een student is totaal in onbalance daarom is het een student. Gekozen richting, verkeerde keus, studentikoos cafe rehabilitatie.
    De eerste de beste student die balans Oekt, moet naar een psychiatore, muIek gaan maken of gewoon colleges gaan bezoeken.

Reacties zijn gesloten.