Techniek zoekt toepassing

Foto van auteur

Zwolle – Wat heeft de regio economisch gezien aan praktijkgericht onderzoek? Is 3D-printen een hype of zijn er voordelen mee te behalen? Wat is de economische impact van sport?

Op deze en andere vragen geeft het Kenniscentrum Technologie van Windesheim op woensdag 11 november antwoord tijdens haar jaarlijkse symposium. Dit jaar is het thema: "De Economische Impact van het Praktijkgerichte Onderzoek voor de Regio". Tijdens een forumdiscussie onder leiding van dr.ir Willem Buunk, lector Area Development bij Windesheim, wordt ingegaan op de economische betekenis van praktijkgericht onderzoek voor de regio. Deelnemers aan deze discussie zijn Trudy Huisman MBA (directievoorzitter Rabobank IJsseldelta), prof. dr. Albert Cornelissen (voorzitter College van Bestuur Windesheim), drs. Henk ten Hove (voorzitter Economic Board regio Zwolle) en Ben Reuvekamp (voorzitter MKB Regio Zwolle). In zes workshops, verzorgd door lectoren en onderzoekers van het Kenniscentrum, worden daarna de nieuwste ontwikkelingen vanuit de verschillende expertisegebieden behandeld. Samen met de deelnemers wordt gekeken welke business case er zit in innovaties op het gebied van zorg, sport, kunststoftechnologie, de bouw en logistiek.

De workshops zijn:
– Het economische en duurzame effect van 3D printen in de industriële praktijk
– Sustainability: toekomstgericht produceren met hergebruik , recycling en nieuwe machines
– Succesvol ondernemen met innovaties in de zorg
– De economische impact van sport en sportinnovaties
– Innovaties in de bouw met BIM: is de opbrengst ook groot voor het kleinbedrijf?
– Slim verdienen aan slimme logistiek

Na afloop van het symposium wordt afscheid genomen van drs. Ineke van der Wal, directeur van het Kenniscentrum Technologie. Zij heeft het fundament gelegd voor het Kenniscentrum.

Dit Windesheimsymposium is interessant voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ondernemen, duurzame technologie en productie, gezondheidszorg, sport en gebiedsontwikkeling. En ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het economische effect van deze ontwikkelingen op de regio. Het symposium vindt plaats op 11 november 2015 van 13:00-17:00 uur op de campus van Windesheim. Deelname aan het symposium is gratis en aanmelden is mogelijk tot 5 november 2015. Kijk voor meer informatie op windesheim.nl/agenda of bel 088-4698613.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)