Najaarsconcert Muziekvereniging Excelsior

Foto van auteur

Op zaterdag 18 november 2006 verzorgt Muziekvereniging ‘Excelsior’ Westenholte in de WRZV-hallen in Zwolle haar Najaarsconcert met als titel “THE STORY OF…”.

De avond wordt om 19.30 uur geopend met de muzikale presentatie van de 130 leden tellende vereniging. Excelsior is een vereniging die blijft groeien. Niet alleen de muzikale groei gaat door, ook het aantal muzikanten dat Excelsior telt vertoont een voortdurende stijgende lijn.

Na deze indrukwekkende opening en het openingswoord van de voorzitter zal het A-orkest, olv. Marten van der Wal, het programma vervolgen. Excelsior heeft door de jaren heen een goed jeugdbeleid op weten te zetten. Hierdoor is er een opleidingsprogramma van de grond gekomen, waarbinnen de jeugd een volledige muziekopleiding bij Excelsior kan volgen. Na het behalen van het A-diploma vindt doorstroming naar het jeugdorkest plaats en na het behalen van het B-diploma stroomt een leerling door naar het A-orkest. Na de zomervakantie hebben 7 nieuwe leerlingen hun plek binnen het A-orkest gevonden, waardoor het totaal aantal leden van het A-orkest op 65 staat. Hierna stopt de opleiding niet. Tot nu toe is één leerling erin geslaagd na het C- ook het D-diploma te behalen (met lof van de examencommissie). Hij zal tijdens het concert op 18 november het publiek graag getuige laten zijn van zijn kunnen.

Na het aandeel van het A-orkest komen onze jongsten aan bod. Het opstaporkest, olv. Nelleke Breman, en de opstapdrumband, olv. Imre Kruis, laten horen wat de mogelijkheden zijn als je een jaar muziekonderricht hebt gehad.

Na het behalen van je A-diploma ga je deel uitmaken van het jeugdorkest. Ook aan het jeugdorkest is dit nieuwe seizoen een hele nieuwe lichting toegevoegd. Het afgelopen weekend heeft het jeugdorkest een studieweekend gehad in Dwingeloo. Naast erg veel plezier is er, olv. dirigent Arno Groeneveld, hard gewerkt om het programma voor dit concert voor elkaar te krijgen.

Slagwerkers met een A-diploma maken deel uit van de drumband. Deze groep staat olv. Imre Kruis. De drumband sluit het “voor-de-pauze”-programma af met een show waarin zelfs onze “opstappers” een aandeel hebben.

Na de pauze komt het thema “THE STORY OF…” tot leven. Een heuse verteller neemt het publiek mee op reis langs de vele muzikale verhalen (stories) die bekend zijn. Excelsior nodigt u graag uit mee te gaan op deze reis.

Het Najaarsconcert van Muziekvereniging “Excelsior” zal op zaterdag 18 november a.s. in de WRZV-hallen in Zwolle om 19.30 uur van start gaan. De entree bedraagt 6 Euro p.p. Donateurs ontvangen op vertoon van hun donateurskaart per persoon 1 Euro korting (voor maximaal twee personen).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)