Dronken vrouw rijdt met 163 over A28

Zwolle – Tijdens een toezicht met de videoauto van de Verkeerspolitie Overijssel werd een automobiliste gemeten met 163 km/u op de A28 bij Zwolle waar 100 is toegestaan. Een eenheid heeft haar staande gehouden en het rijbewijs ingevorderd.

Mevrouw moest blazen, en de uitslag was een A-indicatie. Ze werd daarop overgebracht naar het politiebureau te Zwolle. Zij bleek een jaar geleden proces-verbaal gehad te hebben ter zake rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was deze keer: 230 ug/l. Dat houdt in dat zij net onder de grens voor een proces verbaal zat (vanaf 235 ug/l) Toch zal de bestuurster het 2 maand zonder rijbewijs moeten doen en volgt er nog een forse boete voor de snelheid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Dronken vrouw rijdt met 163 over A28”

  1. Dronken vrouw dus niet, drank op dat wel maar mocht volgens de wet nog of dit verstandig was nee. de snelheid is 163 is niet slim waar je 100 mag, rij dan gewoon 150 op de teller mag je je rijbewijs nog houden.

  2. Wat ik een eng idee vindt is dat als deze dame al twee keer is gesnapt me drank op achter het stuur, dat ze dit waarschijnlijk structureel doet. Kans op aanhouding is zo klein, kan geen toeval zijn.

  3. “Dronken vrouw rijdt met 163 over A28”

    “De uitslag van de ademanalyse was deze keer: 230 ug/l. Dat houdt in dat zij net onder de grens voor een proces verbaal zat (vanaf 235 ug/l) ”

    Weblog Zwolle hier klopt iets niet, of mag je tegenwoordig dronken auto rijden?

  4. Ik denk dat Marianne hier een woordgrapje met jullie heeft uitgehaald beste mensen. Aut-ist als samentrekking van de woorden aut(o) en (alcohol)ist.

  5. Ben je dronken met 230 ug/l? Ze is haar rijbewijs kwijt doordat ze veel te hard reed. Volgens mij (kennis van Wegmisbruikers;)) bepaalt de officier van justitie of ze haar rijbewijs terugkrijgt of dat het een rechtzaak wordt. Die twee maanden zal wel het minimum zijn.

  6. Tja, “dronken” vind ik een overdreven bewoording. Ik keur alcohol in het verkeer niet goed en de vrouw zat wel op het randje, maar om zo iemand nu dronken te noemen….
    En 163 km/uur is wel snel, maar ook niet bepaald duizelingwekkend….

  7. Zij bleek een jaar geleden proces-verbaal gehad te hebben ter zake rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was deze keer: 230 ug/l. Dat houdt in dat zij net onder de grens voor een proces verbaal zat (vanaf 235 ug/l) Toch zal de bestuurster het 2 maand zonder rijbewijs moeten doen en volgt er nog een forse boete voor de snelheid.

    Uitstekend 2 maand zonder rijbewijs, herhaald, zelfs nog geen jaar geleden….de verleiding niet kunnen weerstaan.

    Dit is natuurlijk logisch: volgt er nog een forse boete voor de snelheid.

  8. Dick, volgens mij draai je het om. De rijontzegging is voor de snelheid, want >50 km/u te hard. Het zou ook nog wel kunnen dat ze vorige keer een voorwaardelijke rij-ontzegging had, die nu onvoorwaardelijk wordt omdat ze opnieuw met alcohol achter het stuur zit. Gezien de hoeveelheid (1 a 2 drankjes), waarmee ze onder de norm blijft, schat ik in van niet.

Reacties zijn gesloten.