SP-kamerlid Harry van Bommel naar Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het SP-kamerlid Harry van Bommel komt op vrijdag 11 december naar Zwolle.

Hij zal spreken op een door de JOVD georganiseerde avond in gesprek met jongeren over diverse internationale onderwerpen zoals de situatie in het Midden-Oosten, het associatieverdrag met Oekraine en de vluchtelingencrisis. De avond zal plaatsvinden in de Ierse Pub Sally O’Briens aan het Bethlehemkerkplein en begint om 20.00 uur. Harry Van Bommel is kamerlid namens de SP sinds 1998, en al die tijd buitenlandwoordvoerder geweest. In de jaren ’80 volgde van Bommel de lerarenopleiding in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “SP-kamerlid Harry van Bommel naar Zwolle”

 1. Harry is meer van de dialoog, op zich niet mis mee.
  Ben benieuwd wanneer er een uitnodiging komt van IS om te praten of Harry naar Raqqa vliegt. Veel succes in dat geval.

 2. Harry van het dialoog?

  Van Bommel, het kamerlid wat oproept tot geweld in 2009. Intifada roept tijdens een betoging tegen het geweld in Gazastrook. En in dezelfde groep waar hij stond werd alle joden aan het gas geroepen. Naast greta duisenberg….

  Ook de laatste keer dat ik in de ierse pub ben geweest. Hoe kun je zo’n gast uitnodigen?

  Schan-da-lig.

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/111521/2009/01/09/Van-Bommel-niet-welkom-bij-Auschwitz-herdenking.dhtml

 3. Ach mijnheer Drommels toch

  U weet heel goed dat ik niet tot geweld heb opgeroepen in 2009. Intifada is verweer tegen geweld zoals dat toen buitenproportioneel door Israël tegen de Palestijnen werd gebruikt. Daar zijn voldoende internationale rapporten over geschreven. Waarom gaat u de discussie niet aan maar doet u hier leugenachtige beweringen, verschuild achter de naam ‘Drommels’ die ongetwijfeld een valse is?

 4. Harry,

  Zolang jij het opneemt voor terroristen die dood-en verderf zaaien op openbare plekken in Israel is een gezonde discussie niet mogelijk. En al helemaal niet als die terreurdaden worden gepleegd in naam van de islam, de religie die mondiaal voor dood en verderf zorgt. Als je dat wilt rechtpraten ben je in mijn ogen moreel medeplichtig.

 5. “internationale onderwerpen zoals de situatie in het Midden-Oosten, het associatieverdrag met Oekraine en de vluchtelingencrisis.”

  Misschien wel het meest doodgezwegen politieke thema van het moment. In achterafzaaltjes en cafe’s durven ze (de JOVD) wel.

 6. @Peace: dat verdrag is alleen een interessant onderwerp voor pro-Russische landverraders en knuffelaars van dictators. Degenen die tegen dat verdrag willen stemmen hebben het bloed van hun eigen landgenoten aan hun handen en mogen zich DIEP schamen.

 7. @ ribo: Dat is nogal een “flinke” mening van jou.

  De kern van mijn boodschap is eigenlijk dat dit onderwerp meer aandacht verdient dan dat het nu krijgt. En natuurlijk mag moet er ruimte zijn voor verschillende geluiden. Als in een echte democratie 😉

 8. Jess038; Terreur is nooit goed te praten, maar wat vind je dan van het ongevraagd uitbreiden van de Joodse nederzettingen op de Westbank? op Palestijns grondgebied nota bene, ik snap heel goed dat Palestijnen die daar wonen heel, heel boos om worden. Kijk eens even naar wat documentaires over dit onderwerp, dan zul je zien dat de Joodse mensen daar, gesteund door het Israëlische leger zich verre van fatsoenlijk gedragen.

 9. Ik begrijp die Israeliers wel. En heb genoeg docu’s en nieuwsberichten gezien om vast te stellen dat Israel er alles aan doet om haar bevolking tegen dat gajes te beschermen.

 10. Leuk die link, maar we niet net doen of de machthebbers in Israël zulke vredelievende jongens en meisjes zijn. Meerdere malen heeft de staat Israël disproportioneel veel geweld gebruikt tegen de Palestijnen, nogmaals ik keur de terreurdaden van de Palestijnse extremisten zeker niet goed, maar de voedingsbodem wordt ook gelegd door o.a. de nederzettingenpolitiek van Israël. Al met al een verdrietige situatie.

 11. Ho! Anti-zionisme = anti-semitisme? Sinds wanneer werkt dat trucje? Je kunt prima tegen de staat Israël en al hun ongein zijn en niks tegen joden hebben. Het kan wel gecombineerd hoor. Maar niet iedereen die tegen Israël is, is tegen joden.

 12. Disproportioneel veel geweld is het enige antwoord dat palestijnen begrijpen. Tegelijkertijd is het een duidelijk signaal naar de eigen bevolking waarmee de Israelische regering aangeeft dat terreurdaden worden afgestraft. Een alternatief is er helaas niet, praten met dat soort volk is zinloos.

 13. Oh Jesse, fijn dat jij het snapt, door dat disproportionele geweld zijn de Palestijnen en Israël in een vicieuze geweldscirkel terechtgekomen, gewone, onschuldige mensen worden daar in beide kampen slachtoffer van, maar dat is natuurlijk allemaal de schuld van de Palestijnen. Kritisch zijn ten opzichte van israël mag best hoor. En nee, ik heb geen hekel aan Israëliërs.

 14. Leonardo, ik weet dat jij er de voorkeur aan geeft om de schuld van excessen primair buiten de islamkring te zoeken. Stel je voor! Ik geef er de voorkeur aan om zaken gewoon te benoemen en er niet omheen te draaien. Daarin zit het verschil tussen jouw en mijn benadering.

 15. Bericht door jesse038, op 10 december 2015 15:21

  Ik heb genoeg docu’s en nieuwsberichten gezien om vast te stellen dat Israel er alles aan doet om haar bevolking tegen dat gajes te beschermen.

  Klopt. Maar wie beschermt dat ‘gajes’ tegen Israël?

 16. @bernard
  Er werden/worden vaak raketten door Palestijnen afgevuurd vanuit woonwijken, niet erg heldhaftig m.i. van die Palestijnen. En dit is vragen om burgerslachtoffers, maar dat kun je m.i. niet op het conto van de Joden zetten.
  Het punt is dat de Islamitische landen rondom Israël, de vernietiging van Israël (de Joodse staat als doel hebben.
  Het omgekeerde is niet waar: de Joden hebben niet als doel om de Islamitische bevolking te vernietigen.
  Een bekend gezegde hierover is: Als de Palestijnen/Islamieten stoppen met oorlog voeren is het vrede. En als Israël stopt met oorlog, verdwijnt het van de kaart.

 17. Een opmerkelijk gegeven wat toch wel genoemd mag worden is dat Palestijnen er zelf niet in slagen om geweld van eigen zijde te beteugelen. Dat doet mij ernstig twijfelen aan of de intentie er eigenlijk wel is.

  Als het op enig moment rustig is, laat Israel na verloop van tijd de teugels vieren. Daarop volgen altijd nieuwe daden van agressie zoals raketaanvallen, ontvoeringen en aanslagen. Meer dan eens ondersteund, geinitieerd en gefinancierd vanuit het buitenland 😉

 18. Je kunt je afvragen of dat nog opmerkelijk genoemd mag worden, Peace. Geweld en terreur vanuit die hoek is standard. En beperkt zich helaas niet tot die contreien.

 19. Nee Jesse, dat is geen antwoord op mijn vraag. Ik vrees dat er ook geen antwoord op is. Wat ik hierboven allemaal lees, ken ik allemaal al uit de Israëlische propagandamachine.
  Een citaat uit Wikipedia:

  n zuidelijk Israël. Op 8 juli 2014 startte het Israëlische leger (IDF) een militaire operatie genaamd ‘Operatie Beschermende Rand’ (in het Engels: Operation Protective Edge)[6], gericht tegen de Palestijnse beweging van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (Palestinian Islamic Jihad (PIJ). Bij deze operatie van zeven weken vielen aan Palestijnse zijde meer dan 2100 doden, grotendeels burgers, en raakten meer dan 10.850 Palestijnen gewond, waaronder 3300 kinderen en meer dan 2000 vrouwen. Meer dan 17.000 gebouwen werden verwoest door met name luchtaanvallen. Aan Israëlische zijde vielen 73 doden (7 burgers en 66 militairen)[2] en raakten meer dan 500 personen gewond (450 soldaten en 80 burgers).[7] Op 26 augustus 2014 werd een staakt-het-vuren ingesteld.

  Daar wordt je toch niet goed van! Dat heeft toch niets met zelfverdediging te maken. En stelselmatig pikt Israël steeds meer land van Gaza in. Wie drijft er nu wie de zee in? Ik begrijp niet hoe men zo blind kan zijn.

  Maar goed, ik geloof dat we een beetje afgedwaald zijn. Het ging hier geloof ik over een bezoek van Harry van Bommel aan Zwolle.

 20. @Bernard
  Ik heb je net geprobeerd uit te leggen hoe die slachtoffers zijn ontstaan, je probeerde het te negeren lijkt het.
  Punt 2 is dat er in Nederland bij de mainstream media de teneur juist ant-Joods is.
  Even weer helemaal on topic: SP is een nieuwe, frisse en actieve partij. Als Harry van Bommel er niet bij zat (zie o.a. Hamas filmpje op YouTube), zou ik er misschien op stemmen.

 21. Ja snap ik, tegelijkertijd gaat van Bommel het over het midden Oosten hebben, dus in dat opzicht is het m.i. gewoon on topic.
  Ook gezien het ver leden van van Bommel. Hij heeft bv in het verleden overleg gevoerd in Damascus met Hamas. Samen met een PvdA er en iemand van GroenLinks. ( las ik net ergens).
  Harry heeft iets met Hamas lijkt het, m.i. tamelijk dubieus.

 22. Jess038 schrijft “Zolang jij het opneemt voor terroristen die dood-en verderf zaaien op openbare plekken in Israel”

  Ook dat is een aperte leugen. Toon mij aan dat ik het ook maar ooit ergens voor die terroristen heb opgenomen. Ik heb dat geweld van Palestijnen ook altijd expliciet veroordeeld.

  Eigenaardig dat op dit blog aan anonieme bezoekers wordt toegestaan personen met laster te bestoken. Dit was daarom mijn laatste bijdrage. Ik voer geen discussie met lafaards die dat doen vanachter een schuilnaam.

Reacties zijn gesloten.