CDA zet vrijwilliger in het zonnetje

Zwolle – Maandag was het Nationale Vrijwilligersdag. Reden voor CDA Zwolle om ook een enthousiaste vrijwilliger even in het zonnetje te zetten. Daarom werd de Zwolse Maaike Hetebrij (21) verrast op een bioscoopbon.

vrijwilliger_maaike_hetebrij.jpg 

De studente pedagogiek aan Hogeschool Windesheim is namelijk al enkele jaren vrijwilliger bij de Dominicanenkerk in Zwolle. Daar begeleidt ze de Chill in, een jongerengroep die eens per maand bij elkaar komt in de kelder van het klooster om gezellig bij te praten en leuke dingen te doen. Dus een mooie combi van chillen en verdieping van zelf aangedragen onderwerpen. Ook is Maaike al enkele jaren op zondag tijdens de viering actief in de crèche met de opvang van kleine kinderen.

Jongeren betrekken bij de kerk

Waarom ze vrijwilliger is? “Ik ben al jaren lid van de kerk en ken er veel mensen, dus wilde ik best wat betekenen. Daarnaast vind ik het een uitdaging om jongeren op een leuke laagdrempelige manier te betrekken bij de kerk. Natuurlijk sluit het mooi aan bij mijn studie, en het begeleiden vind ik leuk.” Natuurlijk had deze aandacht niet gehoeven, maar leuk vindt ze het gebaar wel. “Gelukkig heb ik genoeg tijd om af en toe de stad in te gaan. Die bon verzilver ik binnenkort wel.”
 
Complimenten aan alle vrijwilligers

Fractievoorzitter Judith Compagner van het Zwolse CDA is blij met mensen zoals Maaike. “Meedoen in de samenleving en een positieve bijdrage leveren aan je omgeving, zo helpen we elkaar. Gelukkig zijn er veel Zwollenaren die op die manier iets voor een ander doen. Met deze attentie voor Maaike willen we eigenlijk alle Zwolse vrijwilligers een hart onder de riem steken.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)