Zwolle hanteert eerlijke tarieven voor thuiszorg

Zwolle – De SP en de ChristenUnie hadden maandagavond, tijdens de raadsvergadering, vragen over de situatie bij de thuiszorg in het bijzonder TSN Thuiszorg. Wethouder Vedelaar antwoordt dat ten aanzien van de situatie TSN het gaat om 164 medewerkers in Zwolle en 835 cliënten. De gemeente was niet eerder dan anderen op de hoogte van de problematiek TSN.

Op dit moment kijken de bewindvoerders wat er mogelijk is als doorstart en de gemeente houdt contact. Afhankelijk van dat traject zal de gemeente kijken hoe het verder moet. Duidelijk is wel dat de gemeente verantwoordelijk is voor het aanbieden van de hulp en voor de continuïteit er van. Het college heeft al eerder aangegeven dat de thuiszorg tegen eerlijke tarieven moet kunnen worden uitgevoerd. In Zwolle is daarom ook gekozen om in 2015 dezelfde tarieven te hanteren dan in 2014. Mocht TSN overigens toch omvallen, dan is overname van taken en personeel door een andere aanbieder natuurlijk eventueel mogelijk. De wethouder is blij met de Algemene Maatregel Van Bestuur van de staatssecretaris over het transparant tot tarieven komen. Het helpt uiteraard als iedereen dat doet.

De code ‘Verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning’ wordt door de gemeente daarbij betrokken. Door een discutabele bijlage bij deze code heeft het college deze code nog niet kunnen ondertekenen, maar willen hier binnenkort wel toe over gaan. De noodbrief van de thuiszorgaanbieders neemt het college zeer serieus, maar ook de bedrijven zijn hiervoor mede verantwoordelijk. De wethouder wil nog in gesprek gaan met TSN Zwolle maar meldt dat TSN een veel grotere organisatie is dan alleen Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)