Carbid schieten beperkt mogelijk in Zwolle

Zwolle – Anders dan (consumenten)vuurwerk mag carbidschieten in Zwolle op 31 december wel de gehele dag, maar alleen op een aantal aangewezen locaties in en rond de stad.

carbid_zwolle.jpg

Burgemeester en wethouders hebben een dertiental plekken in de stad aangewezen waar – onder voorwaarden – met carbid geschoten mag worden. Gewoon vuurwerk mag van 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari 2016 02.00 uur afgestoken worden. De minimumleeftijd waarop in Zwolle met carbid geschoten mag worden is zestien jaar. Een bal is het enige toegestane projectiel.

 
De locaties waar de activiteit op 31 decembet is toegestaan zijn in grote lijnen dezelfde als tijdens de vorige jaarwisseling. De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:
– De locatie in het Arsenaultplantsoen (Zwolle-Zuid) wordt verplaatst naar het trapveldje aan de Zandwetering
– In Wijthmen wordt het niet-gebruikte terrein bij het Kulturhus ingewisseld voor een terrein aan de Woestijnenweg
– In Windesheim wordt een al in gebruik zijnde locatie aan de Dorpstraat-Vrijhofweg-Veldweg aangewezen.
De gehele lijst met locaties waar van 31 december 2015 10.00 uur tot en met 1 januari 2016 02.00 uur met carbid geschoten mag worden is als volgt:
Berkum: het perceel begrensd door Nieuwe Vecht, Kuyerhuislaan, Tussen de Verlaten en een denkbeeldige lijn op 50 meter ten westen van het volkstuinencomplex
Diezerpoort: Park de Hogenkamp
Holtenbroek: Grasveld achter het Cruijffcourt aan de Palestrinalaan
Marslanden: Trainingsveld op sportcomplex De Marslanden
Stadshagen: Parkeerplaats nabij de Milligerplas (langs de Hasselterweg)
Westenholte: Tormentilweg
Wijthmen: Terrein aan de Woestijnenweg
Windesheim: Terrein aan de Dorpstraat-Vrijhofweg-Veldweg
Zwolle-Zuid: Ittersumerpark achter de IJsselcentraleweg; trapveldje langs de Zandwetering, langs het fietspad tussen Schellerbergweg en Campus; Oldenelerpark langs de Oldeneelweg; Schellerpark (op meer dan 25 meter van de kinderboerderij); Landsheerlaan (speelveld dat ligt tussen Ittersumpad en de Landsheerlaan tegenover sportpark Jo van Marle).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Carbid schieten beperkt mogelijk in Zwolle”

  1. Een kaartje waar deze locaties op staan aangegeven zou toch een hoop duidelijk maken! ’trapveldje langs de Zandwetering’ is niet echt duidelijk omschreven. Op de stadsplattegronden is de Zandwetering niet eens met naam aangegeven, dus ga maar zoeken…
    “Terrein aan de Woestijnenweg”. Elk perceel aan de Woestijnenweg is toch ’terrein’, dus mag het langs de hele weg?

  2. Schellerpark (op meer dan 25 meter van de kinderboerderij)

    prima locaties, maar een afstand van 25 meter tot aan de dieren vind ik nogal absurd weinig.

  3. Helaas, gemeente, waarom wederom vergunning voor het Schellerpark?
    Het is een hondenuitlaatpark en losloopgebied!!!
    Het wil er maar niet in bij jullie dat dit een allesbehalve geschikte plek is om deze ellende af te mogen schieten. Er zijn toch wel betere plekken om dit te mogen doen?
    Leg mij nou eens uit waarom jullie er zo stompzinnig in volharden om dit park aan te wijzen als carbidafsteekplek?

    Is er in de vergunningen ook opgenomen dat men de volgende dag zelf alle rotzooi dient op te ruimen en wordt hier ook op toegezien of mogen wij als gebruikers van het park dat weer doen omdat we niet willen dat onze honden in de troep rondlopen en dingen opsnuiven die niet zo goed zijn voor hun luchtwegen? Of moeten we er weer een week op wachten zodat de gemeente dat opruimt van onze belastingcenten? Vroeger was het zo dat de vervuiler moest betalen, gaat tegenwoordig niet meer op? Lekker makkelijk.

  4. @bernhard: Dat hangt er vanaf wat de hond te eten krijgt. Hoe goedkoper het voor, hoe meer houdbaarheidsmiddelen, hoe langer de grote hoop blijft liggen.

  5. Raar besluit, carbid zorgt voor veel meer (geluids)overlast dan regulier vuurwerk. Riekt naar ongelijke behandeling, voer voor onze vrienden van HUDS!

  6. heerlijk om met dit soort dagen verwend te zijn met een woonsituatie ver van deze flauwekul vandaan.

    genieten van de rust en een goeie vuurpijl rond middernacht, fris het nieuwe jaar in.

  7. Doe mij liever 10 carbidbusschieters dan 1 cobrasmijter.

    De laatste variant (inclusief strijkers, rotjes, astronauten, etc.) is de ‘flikker maar gewoon van je af’-variant die dus vaker echt achteloos van zich af gegooid wordt, soms over schuttingen/muurtjes waarbij ze niet zien waar het terecht komt. Doe mij maar de veel voorspelbaardere (spellingscontrole heeft moeite met dat woord) carbidbussen.

  8. Doe mij maar carbidbussen. Zelfs onze dieren blijven rustig onder het schieten van carbid. Terwijl ze van dat nitraatvuurwerk schrikken. Zwolle mag wat mij betreft meer carbid schietplekken aanwijzen. In kampen mag het bijv 4 dagen lang en op meer plekken.

  9. Ja carbidschieten is leuk. Wij deden het altijd met een melkbusdeksel, maar een voetbal is natuurlijk veiliger, weet eigenlijk niet of er verschil in geluidskracht is.

  10. Haha, je had verstandige ouders, Bernard. Ik heb lang gedacht dat carbidschieten iets van voor de oorlog was, maar sinds ik in Zwolle woon, weet ik beter. Gelukkig doen ze het tegenwoordig veiliger (met een voetbal) dan vroeger.

Reacties zijn gesloten.