Eerbetoon aan Herman Brood

Foto van auteur

In de Nieuwe Buitensociëteit  was woensdagavond de voorpremière van de film over Herman Brood ”Wild Romance”. Vele rockers en jaargenoten van Brood kwamen op het evenement af. Het werd een spetterend feest.

De landelijke voorpremière van Wild Romance, de film over het leven van Herman Brood, en een uur durend optreden van Broods band The Wild Romance, geflankeerd door Ellen ten Damme, brachten de rock-‘n-roll-junkie even terug naar zijn geboortestad Zwolle.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

11 juli 2001 was het vijf jaar geleden dat Brood zichzelf van het leven beroofde door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Met het gezamenlijke initiatief brachten Regardz Nieuwe Buitensociëteit Zwolle en Stichting Van Eigen Bodem, met medewerking van oud-manager van Herman Brood – Koos van Dijk, een postuum eerbetoon aan de kunstenaar en artiest. Hoofdrolspeler, en de acteur die Herman Brood speelt in de film, Daniël Boissevain was ook bij deze voorpremière aanwezig. Hij zong één nummer mee met de band. Herman Brood was bij leven al een legende: niet alleen was hij geliefd vanwege zijn kunstwerken, maar ook zijn levensstijl en muziek brengen nog steeds fans in vervoering.

Danny Lademacher

Daniël Boissevain

Ellen ten Damme

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Eerbetoon aan Herman Brood”

 1. Hele fijne avond, veel oude bekenden ontmoet. Ik heb Herman persoonlijk goed gekend, maar dat was voor 1975. Ik heb nl. in zijn begintijd het busje met apparatuur voor de band gereden.
  Alleen jammer dat de film maar een klein stukje van zijn leven liet zien…

 2. feiten kennis op kopieren ? Herman sprong op 11 juli van het Hilton. In meerdere berichten op deze site staat 11 november maar dit is dus feitelijk onjuist.
  Edit:
  Je hebt gelijk, en dat is ook op ?©?©n van de foto’s te zien. Het offici?«le persbericht was niet juist.

 3. Bovendien is de landelijke premiere al enige dagen geleden in Groningen geweest.
  ___________________________________________________

  Dit was zoals staat : de voorpremi??re

Reacties zijn gesloten.