Gereformeerde Hogeschool tweede in Keuzegids

Foto van auteur

De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle staat op de tweede plaats in de Keuzegids voor het Hoger Onderwijs 2006-2007. In de vorige editie van de Keuzegids was nog een vierde plaats weggelegd voor de GH. De studenten van de hogeschool geven gemiddeld een dikke 7. Ze hebben veel waardering voor de persoonlijke aandacht en de identiteit, waardoor ze zich thuis voelen op de GH.

{mosimage}

‘De hoogste waarderingscijfers krijgt een aantal kleinschalige studies, waar docenten hun vak verstaan en waar het studieprogramma niet met elke mode meewaait’, zo meldt de Keuzegids. Met een 7,06 als gemiddeld cijfer over alle opleidingen eindigt de Gereformeerde Hogeschool achter de Christelijke Hogeschool Ede (7,24). Jacob Schaap, voorzitter van het college van bestuur is blij en dankbaar met de uitkomst. “Dit cijfer komt overeen met het beeld dat wij krijgen uit gesprekken met en evaluaties van studenten. Externe deskundigen vinden dat de kracht van onze opleidingen schuilt in persoonlijk contact met studenten en professionaliteit van docenten. Fijn dat die kwaliteit in de Keuzegids wordt bevestigd”, aldus Schaap.
De opleidingen van de Gereformeerde Hogeschool oogsten veel lof in de Keuzegids. De pabo van de GH valt volgens de Keuzegids op ‘vanwege de gebruikte werkvormen in het onderwijs. Studenten mogen vaak zelf aan de slag en er wordt genoeg tijd besteed aan het oefenen van praktische vaardigheden’. De HBO-V besteedt veel aandacht aan ethiek en zingeving en scoort op nagenoeg alle punten zeer hoog. Daarnaast staat de vakkennis van de Zwolse docenten aan de Gereformeerde Hogeschool buiten kijf. Studenten van Social Work (SPH en MWD) zijn zeer te spreken over de lesruimtes, werkvormen en docenten van de opleiding. In vergelijking met studenten aan andere hogescholen studeren SPH- en MWD-studenten aan de Gereformeerde Hogeschool het snelst af: driekwart is afgestudeerd na vijf jaar. Daarnaast is de GH met enkele andere hogescholen volgens de Keuzegids het meest bezig met wetenschappelijk onderzoek (belangrijk voor een vervolgstudie).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)