FC Hummel rukt op in hoofdklasse WRZV

Foto van auteur

Zwolle – FC Hummel verbaast en verrast vriend of vijand allang niet meer. De eerste tien wedstrijden op rij werden allemaal verloren en het degradatiespook hing maandenlang boven de voormalige subtopper. Na een aantal goede transfers in de winterstop heeft FC Hummel het team weer goed op orde en boekt de ene na de andere zege in de hoofdklasse.

Afgelopen woensdag kwam -bij afwezigheid van Dennis Elferink – aanvoerder Ronald Suiker tevreden de zaal uit na wederom een winstpartij. Voor de zesde maal op rij werd er gewonnen. Dit keer kwam Aqua Comfort uit Zwartewaterland tekort en verloor met 10-2. FC Hummel staat in de 2e periode aan kop en lijkt op weg naar de jaarlijkse kampioensavond. "Het gaat inderdaad lekker! Alweer de zesde zege op rij en aan kop in de periode? Nee, dat wist ik niet. Het bevalt in ieder geval goed en het loopt lekker met de nieuwe jongens er bij. We doen weer volop mee in de competitie", vertelt een blije Suiker. Minder vrolijk kwam aanvoerder Koen van der Veen (Europanel) uit de kleedkamer na wederom een verliespartij. Dit keer werden de punten na een 5-9 nederlaag meegenomen naar Dalfsen door Vastgoed. "Als we zo blijven spelen, dan komen we nog in de problemen ook. Als ik Aqua Comfort zie voetballen dan zie ik daar meer beleving, dan op dit moment bij ons. Het moet echt anders!", geeft van der Veen als reactie.

Krijtje FC had zich vooraf als doel gesteld om kersvers kampioen Blazende Veiligheid punten afhandig te maken, maar de snode plannen van het vriendenteam sneuvelden bij de uitvoering. Helaas voor de subtopper Krijtje bleef het spektakel uit en kon de ‘BV’ wederom een overwinning bijschrijven aan het ongeschonden blazoen. Nummer laatst Poppe Advocatuur verraste wel. Voor de derde maal dit seizoen wist Poppe te winnen. In een leuke wedstrijd werd de Belgische Keizer 2 met 6-2 verslagen. Neptunes’12 zag FC Hummel langszij komen, omdat er met 5-8 werd verloren van The Green Room "Jan Groen".

In de eerst klasse B had koploper Torsades Trois Points geen tegenstander aan de Ijsselhallen Zwolle en won ruim met 11-2. "Tot aan de 0-3 ging het nog wel, maar daarna lieten we het helaas lopen en waren we niet opgewassen tegen Torsades" liet Marco Docter weten. Concurrent AVC had het ook niet echt zwaar en won met 10-3 van Styrinth. Le Gong was met 8-4 te sterk voor Karba. "We spelen wisselvallig en wisselen helaas goede met slechte resultaten af" vertelt Aron van Rheenen van Karba. Zwolle Zuid moest de punten laten aan ZVV Pruts en verloor met 2-6. Ghana’82 was met 7-3 te sterk voor Amicitia Fortior.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)