Open huis nieuwe havenmeestervoorziening

Foto van auteur

Zwolle – Vorig jaar oktober is de nieuwe havenmeestervoorziening op het Rodetorenplein opgeleverd en in gebruik genomen door de haven- en marktmeester. Nu het vaarseizoen van start is gegaan, biedt de gemeente belangstellenden de mogelijkheid het nieuwe gebouw ook van binnen te bekijken. De deuren staan open op zaterdag 14 mei tussen 12.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen hun fiets stallen in de gratis bewaakte stalling op het Rodetorenplein.

In het gebouw zijn douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk. Er is ook een gezinsdouche, die eveneens door mindervalide varende gasten gebruikt kan worden. De haven- en marktmeester houden kantoor in het gebouw tijdens het vaarseizoen en op marktdagen.

Wethouder Filip van As: ‘Met de nieuwe havenmeestervoorziening bieden we bezoekers van de passantenhaven extra comfort en gemak. We willen graag een gastvrije stad zijn en deze voorziening draagt daar aan bij.’

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
Architectenbureau Sacon uit Zwolle en Prins Bouw uit ’t Harde hebben de havenmeestervoorziening ontworpen en gebouwd. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw worden. De installaties die vroeger op het Rodetorenplein stonden, zijn in het gebouw geïntegreerd.

Kijkdagen ‘Europa om de hoek’
De havenmeestervoorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De open dag maakt deel uit van de Kijkdagen Europa om de hoek. Op diverse plekken in Nederland kunnen belangstellenden zien welke projecten met Europese steun tot stand zijn gebracht. Voor meer informatie:  https://www.europaomdehoek.nl/projecten/havenmeestervoorziening-rodetorenplein

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)