Landstede en Deltion klappen uit de school

Foto van auteur

De intrede van het competentiegericht onderwijs heeft vele gevolgen, óók voor de opleiding Onderwijsassistent. Landstede en Deltion doen hierover gezamenlijk een boekje open tijdens de bijeenkomst ‘Uit de School Klappen’. Met een lezing van niemand minder dan kinderpsycholoog Martine F. Delfos, auteur van onder andere ‘Het maakbare kind, Opvoeding als (ver)gissing’. ‘Uit de School Klappen’ vindt plaats op woensdag 15 november, bij de Landstedevestiging aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle.

De lezing is speciaal bedoeld voor alle vormen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de werkgebieden van Deltion en Landstede in Overijssel en Gelderland. De aanwezigen krijgen informatie over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van competentiegericht leren en opleiden. Hierbij wordt de nieuwe, door onder andere Landstede en Deltion ontwikkelde toetsvorm “Beroepsproeven” toegelicht. Basisscholen en voortgezet onderwijs zullen in de praktijk te maken krijgen met deze nieuwe wijze van beoordelen, en kunnen tijdens de bijeenkomst hun mening hierover kwijt, of vragen stellen.

Na een warm en koud buffet zal kinderpsycholoog Martine F. Delfos een lezing geven over haar visie op opvoeding en ontwikkeling van kinderen en pubers. Delfos richtte in 1997 het PICOWO, Psychologisch Instituut voor Consultatie, Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek, op om onderwijs en wetenschappelijke activiteiten van een aantal mensen bij elkaar te brengen. Zij schreef onder andere: ‘Ik heb ook wat te vertellen! Communiceren met pubers en adolescenten’ en ‘Het maakbare kind, Opvoering als (ver)gissing’. Zie ook haar website: www.mdelfos.nl.

Het programma van de werkveldbijeenkomst ‘Uit de School Klappen’ ziet er als volgt uit:

16.00 uur Ontvangst en informatie over competentiegericht leren en opleiden

16.45 uur Discussiëren in workshops

17.45 uur Warm en koud buffet

19.00 uur Lezing Martine F. Delfos