Drukte tijdens eerste dag Lepeltje Lepeltje

Zwolle – Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli 2016 is het festival Lepeltje Lepeltje terug in Zwolle! Het Ter Pelkwijkpark werd de afgelopen dagen omgetoverd tot een intiem festival waar jong en oud smult van de heerlijkste gerechten, tofste bands en leuke avonturen. Op de eerste avond van het festival was het behoorlijk druk. Duizenden Zwollenaren genoten van het culinaire aanbod, de atmosfeer en de muziek.

lepeltje_lepeltje-10.jpg 

Lepeltje Lepeltje bevindt zich in het centrum van de stad Zwolle. In het Ter Pelkwijkpark kan je drie dagen lang struinen door het park. Op Lepeltje Lepeltje staan geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land. Zo serveert Vietnamama heerlijk Vietnamees street food zoals spring rolls en garnalenloempia’s. Mr. Jerk serveert vanaf hun rokerige BBQ-barrels vlees gemarineerd in traditionele Jamaicaanse kruiden, scotch bonnet pepers en limoen. De Microbar laat mensen op een leuke, lekkere en laagdrempelige manier kennismaken met het eten van insecten. Het aanbod van de cateraars is zeer uiteenlopend en er is voor ieder wat wils. Het culturele foodfestival is een initiatief van Kultlab. Een jonge organisatie die (mede)verantwoordelijk is voor evenementen als Into the Woods, Gluren bij de Buren, Douravaan en Struinen in de Tuinen.

lepeltje_lepeltje-13.jpg

lepeltje_lepeltje-7.jpg

lepeltje_lepeltje-2.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Tijdens het hele weekend zorgen vele bands en DJ’s voor fijne deuntjes. Op zaterdag host poppodium Simplon het live podium met onder andere de negenkoppige Zwolse soulformatie Soular Flare.

Op zaterdag en zondag zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen zoals interactief theater, kinderyoga, een heuse limonadefabriek en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

De organisatie is van mening dat iedereen moet genieten van lekker eten en drinken, maar tegelijkertijd wil Lepeltje Lepeltje bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom heeft Lepeltje Lepeltje maatregelen genomen om het voor iedereen wat fijner te maken in de wereld. Zo biedt elke cateraar minstens één vegetarische maaltijd aan, zodat iedereen een ruime keuzevrijheid heeft. Op het festival zijn alle bordjes en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal en drank wordt geschonken in hard plastic bekers.

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig een half muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben enorm geholpen.

LEPELTJE LEPELTJE

Zaterdag: 12.00 – 00.00
Zondag: 12:00 – 22:00

Ter Pelkwijkpark, Zwolle
www.lepeltje-lepeltje.com/zwolle

lepeltje_lepeltje-5.jpg
 
lepeltje_lepeltje-1.jpg
 
lepeltje_lepeltje-8.jpg
 
lepeltje_lepeltje-9.jpg
 
lepeltje_lepeltje-4.jpg
 
lepeltje_lepeltje-12.jpg
 
lepeltje_lepeltje-11.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Drukte tijdens eerste dag Lepeltje Lepeltje”

  1. sta ik bij een eettentje om wat te bestellen kan ik niet gewoon betalen moet je muntjes hebben. eigenlijk snap ik dat niet als je gewoon over de markt loopt vrijdags kun je toch ook gewoon met euro’s betalen waarom nu dan niet??

  2. @Zwollenaarisback

    Ik was van plan om vanmiddag te gaan, maar door de regenbuien besluit ik (wij) maar om zondag (morgen) te gaan, omdat het weer dan beter is. En betreffende de muntjes; Ik betaal liever in contant geld. By the way; als ik muntjes over heb, waar kan ik die dan weer inwisselen?

  3. Vrij normaal op festivals, muntjes. En nee, in dit geval kan je ze niet retour doen dus maak ze gewoon op of geef ze weg als je over hebt!.

  4. @lindadev

    “Sorry, heeft u terug van 50 euro?” Ik geef ze groot gelijk dat ze het zo doen. Scheelt een heleboel tijd en je kunt gewoon muntjes pinnen.

  5. en de organisatie heeft de centjes al ontvangen, voordat er ueberhaupt omzet is gegenereerd; en achteraf kun je met de deelnemers prima de kosten verrekenen, als ze hun muntjes weer komen inleveren voor euri.

  6. Wat was dat druk en warm vanmiddag. Gelukkig was “Herrie uit de stad” zelf uit de stad. We zijn vervolgens lekker wezen eten in de Luttekestraat bij de Chinees op het terrasje. Zonder munten en lekker op een schone wc kunnen zitten. Heerlijk relaxed.;)

  7. Ik vind het wel vreemd dat je niet je munten retour kan doen voor ‘echt’ geld. Als je het niet op kan maken ben je het dus gewoon kwijt?
    Heel vreemd als je mij vraagt.
    Ik ben benieuwd wanneer de SP vragen gaat stellen.

  8. @Tsja,

    Volgens @Zwollenaarisback geef je de munten gewoon weg, die je niet hebt gebruikt. M.a.w. ben je met dit soort evenementen wel heel duur uit. Hier moet toch echt een oplossing voor worden gevonden.

  9. Bovendien worden de prijzen, net als bij het bevrijdingsfestival, bij omrekening naar munten allemaal heel erg naar boven afgerond. Pure oplichting

  10. @pieterg

    Wanneer dit inderdaad zo is, dan dient hier tegen opgetreden te worden. Dit is namelijk een vorm van oplichterij dat zgn. in een keurig jasje is gestoken, zodat het bijna niet opvalt bij het merendeel van de mensen.

  11. Los van het muntjessysteem, waar ik geen problemen mee heb, zijn de prijzen ronduit belachelijk hoog te noemen. Daarom zien ze mij daar niet. Evenement op zich is leuk.

  12. Op één of andere manier moet cultuur, duurzaamheid, slowfood en de voedselbank natuurlijk wel betaald worden.
    Vorig jaar werden hier op WLZ dezelfde opmerkingen gemaakt mbt de hoge prijzen.

  13. Bericht door pieterg, op 10 juli 2016 20:21
    Bovendien worden de prijzen, net als bij het bevrijdingsfestival, bij omrekening naar munten allemaal heel erg naar boven afgerond. Pure oplichting

    Wat een onzin. Als je munten koopt zie je wat ze kosten, daar wordt niets afgerond. munten waren 2,60 per stuk. 10 munten was ?? 26,- dus…niet goe4dkoop misschien maar oplichting? Nee!

  14. Het is een commercieel festival. Als je duurzaamheid, cultuur, slowfood en de Voedselbank op de koop toe krijgt, plus gratis toegang, en je verwacht “normale” horecaprijzen… Misschien iets te naïef??

  15. Waarom mag kwaliteit geen geld kosten? Je hoeft er toch helemaal niet heen te gaan?

    Stond vanochtend in de Stentor dat ze om 8.30 uur beginnen met de voorbereidingen. En dan doorbuffelen tot 0.00 uur en nog opruimen. Terwijl je ook een weekend regen kunt hebben. Mag een pizzaatje dan 7,50 kosten?

  16. @Rutger S

    7,50 Euro voor een pizza is niet duur. Ik gun het die mensen. Net zoals ik de marktmensen het ook gun en andere kleine winkeliers i.p.v. die grote ketens.

  17. Dan zijn we het eens 🙂

    Stond trouwens ook in de Stentor dat ze een percentage afdragen voor de standplaats en geen vast bedrag. Bij slecht weer is dit een stuk lager.

  18. Misschien niet goedkoop, maar de sfeer is wel heel goed, met leuke aankleding, leuke muziek en afwisselend eten.

    Ga een avondje uit eten in de stad en je bent ook minimaal hetzelfde kwijt voor lang niet altijd dezelfde kwaliteit.

  19. Tja, die muntjes… Het is gewoon gemakkelijker voor iedereen, denk ik. Er is geen wisselgeldgedoe. En tja, drie muntjes voor een bakje eten of twee voor een pannenkoek reken je gemakkelijker af, dan als je er geld voor neer moet leggen.
    Maar goed, gezien het feit dat tegen de avond de meest populaire tentjes sommige dingen uitverkocht hadden, is er in Zwolle genoeg pecunia om te eten, drinken en feesten.

    Het weer zat de organisatie, op wat druppels op zaterdagmiddag na, erg mee. Zeker de zondag. Sfeer was top, muziek was leuk, eten was goed.

    Minder te spreken ben ik over de beveiligers (of nou ja, die mensen met blauwzwarte kleding met “security” erop maar geen speld op de borst) die mensen érg onvriendelijk toespraken op hun gedrag, hun loslopende (maar zeer rustige) hond, e.d.. Ik begrijp best dat het je werk is om te betuttelen (het zou je werk maar zijn), maar hee, een beetje in de stijl van het festival kan best. Vriendelijkheid kost ook niks extra.
    Hetzelfde geldt voor die dwazen van Handhaving…geen goed woord voor over. De twee hekken op het Kerkbrugje waren een goed idee: je kon toch fietsen over de brug, je hoefde niet af te stappen maar het haalde wel alle snelheid uit het verkeer. Een Handhavingmeneer vond het niet oké en sommeerde mensen af te stappen. Tja, als je thuis niks te vertellen hebt, dan moet je anderen maar gaan betuttelen…? Jammer!

    Volgend jaar komt de organisatie graag terug. Het een en ander hangt natuurlijk af van die notoire klagers van het klaagcomité “Herrie uit de stad”. Ikzelf vond de muziek bijzonder zacht staan, want enkel recht voor de tent was het hoorbaar. Achterop op het terrein al nauwelijks meer. Maar goed, dit comité zal wel weer een ander “argument” vinden om dit plezier van/voor anderen grondig te verstieren.

  20. Volgens mij het het Herrie-comite geen last van deze volumes Zomaar?? . Eerder van bepaalde muziekstijlen waar de bassen flink opgepompt moeten worden en je oordopjes in moet doen, omdat er anders niks aan is.

  21. “Tsja”, je spreekt ware woorden, al heeft HUDS het ook voor elkaar gekregen dat het Stadsfestival-hoofdpodium is komen te vervallen. Daar stonden geen ‘dance’-acts gepland.

Reacties zijn gesloten.