Verkiezingsdebat in Statenzaal Bibliotheek

Foto van auteur

Welke gevolgen hebben landelijk genomen politieke besluiten voor Zwolle? Om daar achter te komen organiseren studenten van de opleiding journalistiek Windesheim woensdag 15 november een groot politiek debat. De avond wordt in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle georganiseerd, in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen.

Voorop staat een levendige discussie. Daarom hebben de studenten naast Zwolse politici ook mensen uitgenodigd die allerlei politieke besluiten direct aan den lijve ervaren. Het debat wordt gehouden in de Statenzaal van de bibliotheek.

Alle Zwollenaren zijn welkom om de avond bij te wonen. Tijdens het debat worden verscheidene thema’s behandeld, als milieu, onderwijs, economie, integratie en zorg. Bij ieder thema komt een aantal pittige stellingen voorbij. Zo gaat de voorzitter van de Integratieraad Zwolle in discussie over de situatie van Zwolse allochtonen, een medewerker van Travers over kinderopvang en de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond over onderwijs. Een groot aantal Zwolse raadsleden neemt deel aan het debat, zodat de gevolgen van landelijke politiek op gemeentelijk niveau inzichtelijk wordt.

Twijfelt u nog over de partij waar u op gaat stemmen, of wilt u bevestigd worden in uw keuze? Kom dan naar het debat. De avond begint om 20.00 uur, in de Statenzaal van de centrale bibliotheek Zwolle. U wordt vriendelijk verzocht uiterlijk 19.30 uur aanwezig te zijn in verband met tv-opname van het debat. Het ‘Verkiezingsdebat’ is terug te kijken op de website van de studenten: zwolsnieuws.nl. TV Zwolle zendt de discussie uit op 17 november om 21.00 en 23.00 uur.