Nieuw platenlabel in Zwolle

Foto van auteur

In Zwolle is het nieuwe platenlabel Goomah Music opgericht. Goomah Music richt zich op talentvolle bands die moeite hebben hun muziek voor een groter publiek bereikbaar te maken.  

Achter het label gaan twee muziekliefhebbers schuil: Frank Satink en Arjan Domhof. Zij zien met dit label een gat in de markt omdat het duo meent dat de grotere platenmaatschappijen steeds minder investeren in jonge of nieuwe bands. Naast een platenmaatschappij is Goomah Music ook een managementbureau en boekingskantoor. Het label boekt optredens, doet de boekhouding, regelt de merchandise van bands en brengt ook zelf de platen uit.

De eerste band die het label getekend heeft is The Horse Company. Deze band uit Zwolle / Luttenberg bestaat uit ex-leden van 16Down, Prodigal Sons en Creek. Binnenkort gaan ze de studio in om hun debuutplaat op te nemen, die in de lente 2007 wordt uitgebracht. De productie wordt verzorgd door Henk Jonkers. Jonkers is de drummer van Hallo Venray en produceerde ook Sound of zZz van zZz.