Manhattan aan de IJssel

Foto van auteur

Zwolle bouwt aan haar toekomst, op diverse punten in de stad zijn grote bouwputten te zien waar omvangrijke projecten zich aan het ontwikkelen zijn. Het winkelcentrum in Holtenbroek, de renovatie aan het winkelcentrum in Zwolle-Zuid en het nieuwe onderkomen van Groenland/Achmea aan de A-28 zijn slechts een paar voorbeelden. 

De meningen lopen nogal uiteen: voor veel mensen kan bebouwing niet hoog en groot genoeg zijn om de stad een nieuw volwassen en modern gezicht te geven. Een andere groep vindt dat de bebouwing ten koste gaat van het oude karakteristieke beeld wat Zwolle momenteel heeft.

Laat hieronder uw mening horen

Projecten die zich in Zwolle gaan ontwikkelen

Met dank aan ‘JaJa’ voor het beeldmateriaal!

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Manhattan aan de IJssel”

 1. Ik vindt het storend en lelijk, omdat het niet past bij Zwolle.
  Zet zulke moderne gebouwen maar op een plek neer waar het al lelijk is; Zwolle is veel te mooi om het te verpesten met deze hoge torens.

  Ik dacht dat het gedrocht bij de snelweg waar de ABN-AMRO in zit de enige visuele smet zou worden, maar nu blijkt dat de wanbeleiddmakers Zwolle willen omtoveren naar iets moders…
  Daar krijgen ze later spijt van!!!

 2. Oh, trouwens: de laatste foto is een schetsontwerp van de Rabo studententorens. Dat plan is schijnbaar helemaal verdwenen, want op dezelfde plek komen nu wat simpele kantoortjes van +/-6 verdiepingen (plaatje er boven).

 3. Ik vind het een verrijking van de stad Zwolle. Zwolle heeft een schat aan cultuur waar gelukkig heel veel aandacht aan besteed wordt (zie binnenstad plan). Maar daarnaast mistte Zwolle in mijn ogen altijd de uitstraling. Cultuur in combinatie met moderne beeldbepalende architectuur is wat mij betreft een gouden greep. Smaken verschillen natuurlijk, maar de gebouwen die op Voorsterpoort komen zijn gemaakt volgens moderne architectuur en zijn geen jaren 60 hoogbouw wat enkel uit beton bestaat.

  Ik zou zeggen, plant er nog maar een paar naast, maar dan wel aan die kant van de snelweg zodat het zicht op de oude binnenstad met de prachtige Peperbus aan de ene kant te zien is en het Zwolse moderne zakenleven aan de andere kant.

 4. Lekker gaan bouwen! Heerlijk al die mooie moderne gebouwen. Hoef ik tenmisnste niet naar Rotterdam e.d om architectuur te kunnen fotograferen. Oud en nieuw kan best heel mooi samen gaan als het goed geregiseerd wordt.

 5. Met zijn eigen grootstedelijke problemen. Klein dorpje – kleine problemen – grote stad – grote problemen. Het is maar n?Ā©t waar je voor kiest.

 6. perfect man moet je kijken hoe mooi de skyline van rotterdam is vooral s avonds…..we moeten eens af van die saaie duffe bende hoe hoger hoe mooier,ik juich het toe!!!

 7. Ik heb geen idee hoe mooi Rotterdam bij avond is.

  Maar het lijkt me schitterend om vanaf Kampen rijdend over de dijk naar Zalk de contouren van de Provinciehoofdstad Zwolle te zien.

  ‘sAvonds mag voor mij het licht uitblijven ivm milieu, het genot van overdag is al genoeg om naar uit te kijken!

  Zoals vaste lezers van deze log weten ben ik fervent voorstander van vernieuwing mbt de bebouwing. Met name de horizon van een bepaalde afstand bekoort mij.

  En ik herhaal het nog maar even: in de tijd dat de “peperbus” gebouwd werd waren de bewoners ook tegen dit hooge bouwwerk. Omdat de aanwezige torens dan niet meer het hoogst waren….

  Eindelijk ontgroeit Zwolle het dorpse karakter!

  Schitterend!

 8. zwolle had ooit een kerktoren zo hoog als de dom (als het niet hoger is) en wel pal naast de peperbus. Zwolle is dus een vroege hoogbouwstad. En nogmaals, voor al de critici: wat heb je liever? De prachtige natuur rondom zwolle volstampen met brede, ruimteverslindende kantoren en rijtjeshuizen, of vanuit een prachtige (woon)toren neerkijken op die prachtige natuur????

 9. Wordt zwolle dan eindelijk volwassen?? Laat de suffe vriendenclubjes die altijd protesten voeren in de stad het maar niet horen anders is het plan zo weer anders. Maar als het aan mij ligt mag zwolle meteen een stad worden en het suffe imago dat het nu heeft van zich afschudden!

 10. Als je een suf imago met wat gebouwen op dient te krikken, is het toch niet echt goed gesteld met Zwolle. Het suffe lijkt me niet te zitten in een paar stenen of zo….. šŸ˜‰

 11. eindelijk word zwolle een echte stad . dat mag wel eens het is niet voor niks de hoofdstad van overijssel . laat zwolle maar goed uitblinken tussen de rest van de steden . rest alleen nog 1 ding en dat is een goede discotheek.

 12. niet te vergeten dat al die gebouwen ook goed zijn voor de economie ;D
  Nu nog een keertje zien om boven te komen op die ABN/AMRO toren, tijdens de bouw had men al 3000 aanvragen….oef… šŸ˜®

 13. lelijk, na-aperij van grote steden… idd, van een paar hoge gebouwen wordt je nog geen rotterdam…!! moet dat?! grote stad worden?…
  Doet me vanaf ’t eerste stukje ABNtoren aan Babel denken. Je bezig houden met ’t Beste is beter.

Reacties zijn gesloten.