Westenholte verzet zich tegen hoogbouw

De wijkvereniging van Westenholte in Zwolle verzet zich tegen de plannen voor hoogbouw in de wijk.

De gemeente heeft plannen voor de bouw van een hoog appartementencomplex naast de nieuwe fietsbrug in de wijk. De wijkvereniging ziet dat niet zitten omdat door hoogbouw het dorpse karakter van de wijk verdwijnt. Verder vindt de wijkvereniging dat er niet voldoende vraag is naar appartementen, omdat er nog steeds ruimtes leeg staan in de wijk.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Westenholte verzet zich tegen hoogbouw”

  1. Mee eens dat je het dorpse karakter in 1 klap ermee verpest.
    Er zijn ook een tijdje plannen geweest voor een enorm hoog pand aan de rand van Westenholte als je vanaf ’s Heerenbroek kwam. Geen idee of die nog bestaan, maar het past gewoonweg niet in een wijk (dorp) waarvan een lage kerk het hoogste punt is.

  2. Wat is hoog? Ik heb het idee dat ze in Westenholte 20 meter al hoog vinden. Het is wel een mooie locatie daar. Maargoed, in De Tippe komt ook hoogbouw, en dat staat misschien wel net zover van Westenholte als deze locatie. Het is een beetje mierenneuken, deze staat nét in Westenholte, en de Tippe is nét buiten Westenholte. Het is niet alsof deze hoogbouw midden in de wijk komt te staan ofzo.

  3. we wonen in een stad mensen, er wordt gewoon gehuild om een gebouw van 4 verdiepingen (lager dan de fietsbrug)

    Westenholter ‘ei’ zit nu al als puist in de weg

    ZWOLLE – De schets voor het eivormige appartementencomplex aan de rand van Westenholte is nog niet eens getekend of de wijk staat al op haar achterste benen. “Deze puist wordt het aangezicht van Westenholte”, “past niet bij het dorpse karakter van de wijk” en “het is gewoon lelijk”, zijn zomaar enkele van de opmerkingen waarmee wijkbewoners reageren op het plan.

    Een vierlaags ovalen complex net ten noorden van de fietsbrug is volgens de stedenbouwkundigen van de gemeente een prima idee, maar het ‘ei’ is Westenholte bij voorbaat een doorn in het oog.

  4. Wat is nou eenmaal vier verdiepingen? Dat is net zo hoog als de bebouwing op het Petuniaplein en dat ervaart ook niemand als storend. Er is amper bebouwing omheen dus wie heeft er last van?

  5. Fan van vv Berkum Joop? Doe mij WVF maar, al ben ik ooit trainert geweest bij vv.Berkum. Dat appartementenverhaal op de voormalige Hummeltjeshonk is toch ook 4 appartementen hoog in W.holte?

  6. Ben zelf ooit uit westenholte weggevlucht! En waarom? nou dit is een van de redenen dus. Mensen vergeten een beetje dat ze in een stad wonen. Straks ligt niet alleen de Tippe ernaast maar ligt W’holte ook omsloten door grote wegen en komt ook nog de Noordschil om W’holte heen. Dorpse karakter gaat dus sowieso wel verloren… en dat werd tijd!!!!

  7. Westenholte was niet altijd een wijk van Zwolle. Oorspronkelijk was het een buurtschap. Het was een dorp in de gemeente Zwollerkerspel. Zwollerkerspel is opgegaan in de gemeente Zwolle.

    Ik kan me voorstellen dat mensen het dorpse karakter willen behouden. Niet iedere wijk van een stad hoeft stads te zijn. Hoogbouw past meer in Holtenbroek.

  8. Zwollerkerspel is al in 1969(!!) opgeheven. Sinds die tijd vallen Zwolle-West ( ook bekend als Westenholte) en Zwolle-Oost (ook bekend als Berkum) onder Zwolle. Rond de voetbal velden voorin de wijk zie ik nog iets van dorps aanzicht maar de rest van de wijk zou een willekeurige Vinex-wijk kunnen zijn in iedere stad (Net alles Zwolle-Oost overigens). Het dorpse zit hem waarschijnlijk het meest in het hoofd bij de oudere bewoners.

    Zwolle heette vroeger ook anders (Swoll, Swolla) maar daar grijpen we toch ook niet naar terug? In mijn ogen is het prima oude beeldbepalende delen en gebouwen in de stad te koesteren en te bewaren maar niet alles kan blijven zoals het was! Zwolle heeft juist meer hoogbouw nodig om te voorkomen dat al het groen rond de stad wordt volgeplet met grondgebonden woningen. Daarnaast wordt door uitbreiding van de stad de infra structuur alleen maar lastiger, komen verkeersaders onder druk te staan en komen mensen steeds verder van diverse voorzieningen te wonen (station, zwembaden, binnenstad etc etc) waardoor er meer verkeersverplaatsingen nodig zijn. Dit soort inbreiding, bouwen op lege plekken in de stad, is juist hard nodig.

    Officieel is de term hoogbouw overigens bedoeld voor gebouwen met 5 of meer verdiepingen!

  9. Oh, zie het al, als je op het bericht van hoogbouw spoorzone klikt staat eronder gerelateerd nieuws. Dat is nieuw op deze site maar weinig gerelateerd als dat al 10 jaar oud nieuws is…bijzonder!

Reacties zijn gesloten.